Sour de la Primavera foto
User Avatar
door Bart

Deze Sour de la Primavera is een Italiaanse sour cocktail je maakt met Limoncello, bloedsinaasappels, citroen en salie! Benieuwd? Bekijk dan zeker het recept van Kylie!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Sour de la Primavera foto
Sour de la Primavera

Het is de maand van de sour cocktails en als Italiรซ-liefhebber vind ik dat een Limoncello variant niet mag ontbreken. De bloedsinaasappel en salie geven deze sour een bijzondere twist. En wanneer ik zeg sour, dan bedoel ik ook sour. Omdat ik zin heb in de lente noem ik deze Italiaanse cocktail de Sour de la Primavera!

Wat heb je nodig voor de Sour de la Primavera?

Limoncello (1,5 deel)
Sap van een hele citroen
Sap van een hele bloedsinaasappel
Een paar blaadjes salie
Een schijf bloedsinaasappel

Hoe maak je de Sour de la Primavera?

Start met het persen van de bloedsinaasappel. Verdeel het sap over een ijsblokjes tray en zet dit in de vriezer. Wanneer de blokjes volledig bevroren zijn ga je verder met de rest van je cocktail. Pers een hele citroen en doe het sap in een cocktailshaker, samen met de Limoncello en de blaadjes salie. Shake dit goed. Doe nu de ijsblokjes die je hebt gemaakt in het glas, samen met de schijf bloedsinaasappel. Schenk vervolgens je mix van Limoncello, citroensap en salie in je glas. Serveer deze cocktail gelijk wanneer hij nog ijskoud is.

Deel je zelfgemaakte Sour de la Primavera via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Over Kylie

Kylie Ava Hi! Ik ben Kylie. Foodie, liefhebber van cocktails, dol op schrijven, sociale media en Eindhoven. Mijn favoriete drankje is absoluut Gin Tonic en die drink ik het liefst bij Berlin in Eindhoven. Voor andere cocktails ga ik graag naar Beez in Maastricht!

Bekijk alle cocktails van Kylie

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate