Sour Winterglow
User Avatar
door Bart

In de herfst smaakt een sour extra goed. Om de smaken van de herfst nog meer tot zijn recht te laten komen maakte ik een sour met kaneel, kruidnagel en honing. Heerlijke sour die we Sour Winterglow noemen!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Sour Winterglow
Sour Winterglow

In de herfst smaakt een sour extra goed. Om de smaken van de herfst nog meer tot zijn recht te laten komen maakte ik een sour met kaneel, kruidnagel en honing. Heerlijke sour die we Sour Winterglow* genoemd hebben!

* bedankt voor de tip Yoni 😉

Wat heb je nodig voor de Sour Winterglow?

Whiskey (1 deel)
Honing (1 theelepel)
Citroen (sap van een halve citroen)
Eiwit
Kaneelstokje
Kruidnagel
Garnering: sinaasappel zest

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Sour Winterglow?

Gebruik een stijlvol tumbler / whiskey glas en een shaker met ijs voor het beste resultaat. Begin met het eiwit te scheiden. Gebruik hiervan niet meer dan de helft. Voeg 1 deel versgeperste citroensap toe van een halve citroen. Daarbij gaat 1 barlepel honing (suikersiroop mag overigens ook). En natuurlijk 1 deel van je favoriete whiskey. Even stevig shaken. Uitschenken inclusief de ijsblokjes in je cocktail glas. Als finishing touch gebruik je een sinaasappel zest die je boven je glas aansteekt voor extra geur en smaak aan je Sour Winterglow!

Pumpkin Pie Sour

Een andere herfstige sour die zeker het proberen waard is, is deze smaakvolle Pumpkin Pie Sour.

Pumpkin Sour foto
Pumpkin Sour

Deel je zelfgemaakte Sour Winterglow via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate