Southern Comfort
User Avatar
door Bart

Deze frisse Southern Collins is een cocktail die gebaseerd is op de klassieke Tom Collins. In plaats van Old Tom Gin hebben we Southern Comfort gebruikt. Bekijk het recept!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Southern Comfort
Southern Comfort
Deze frisse Southern Collins is een cocktail die gebaseerd is op de klassieke Tom Collins. In plaats van Old Tom Gin hebben we Southern Comfort gebruikt. Een lekkere frisse combinatie met citroen en bruiswater.

Wat heb je nodig voor een Southern Collins cocktail?

Old Tom Gin (1 a 2 delen, naar smaak)
Suikersiroop (1 barlepel)
Bruiswater
Citroensap

Hoe maak je een Southern Collins cocktail?

Vul een mooi longdrink glas met ijs. Gebruik 1 tot 2 delen (1 deel = 1 barmaatje) southern comfort. Voeg hier 1 deel suikersiroop aan toe en knijp het sap uit 1/3 van een citroen. Afvullen met bruiswater. Voorzichtig roeren met een barlepel. Garneren met citroenschijfje of spiraal.

Southern Comfort is geen whiskey

Veel mensen denken dat Southern Comfort een whiskey soort is. Dat is niet het geval. Southern Comfort is een fruitige en kruigie likeur die nauw verbonden is met het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Het wordt bereid met volgens een traditioneel recept dat nog steeds een goed bewaard geheim is met onder andere perzik, sinaasappel, vanille en kaneel.
(Bron: Drinks Only)

Deel je zelfgemaakte Southern Collins via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate