Sparkling Spices foto
User Avatar
door Bart

Deze Sparkling Spices cocktail is ideaal om even te ontspannen bij de kerstboom! Mooi en origineel recept van Kylie!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Sparkling Spices foto
Sparkling Spices
De kerstdagen komen er al weer aan. En daarom een nieuwe cocktail van Kylie die perfect bij de kerst past. Je maakt hem met cranberries, bitter lemon en Averna een Italiaanse kruidenlikeur. Het is een plaatje van een cocktail die rijk van smaak is. Ideaal om ’s avonds te ontspannen bij de kerstboom. Vind je ook niet?

Wat zit er in een Sparkling Spices?

Kruidenlikeur Averna (1 deel)*
Cranberrysap (1 deel)
Bitter lemon (1 deel)
Rozemarijn (1 takje)
Cranberries (1 handje vol)
Limoensap (het sap van een klein partje is voldoende)
Honing (1 theelepel)

* een mooi alternatief voor Averna is Campari. Campari is iets zoeter van smaak.

Hoe maak je een Sparkling Spices?

Cranberries zijn harde, rode besjes. Om voldoende smaak vrij te krijgen en ze zachter te maken kook je deze eerst in een pan met een klein laagje water. Dit hoeft maar een paar minuten. Ondertussen schenk je de Averna, cranberrysap en bitter Lemon in een glas. Voeg ook alvast het limoensap toe. Wanneer de cranberries iets zachter zijn, mogen deze uit het kokende water en met koud water afgespoeld worden. Voeg deze nu ook toe samen met het takje rozemarijn en top af met een theelepel honing. Dit drankje is het lekkerst, wanneer deze zonder ijs geserveerd wordt.
Averna, ook wel Amora Averna, is een bittere kruidenlikeur die ondanks zijn zachtheid, toch heel specifiek van smaak is en daarom heel goed samengaat met het bittere van zowel cranberrysap als bitter lemon. Rozemarijn vult de kruidige smaak mooi aan en het limoensap maakt het geheel iets frisser. Door een klein zoetje toe te voegen aan dit drankje, in de vorm van honing, raken alle smaken mooi in balans.

Spanish Winter

Sinds kort maakt Kylie ook creatieve cocktails voor onze site. Eerder maakte zij al de Spanish Winter.

Deel je zelfgemaakte Sparkling Spices via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Over Kylie

Kylie Ava Hi! Ik ben Kylie. Foodie, liefhebber van cocktails, dol op schrijven, sociale media en Eindhoven. Mijn favoriete drankje is absoluut Gin Tonic en die drink ik het liefst bij Berlin in Eindhoven. Voor andere cocktails ga ik graag naar Beez in Maastricht!

Bekijk alle cocktails van Kylie

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate