Strawberry Colada
User Avatar
door Bart

Heerlijke variant op de klassieke Pina Colada. In plaats van ananas gebruik je aardbeien. Door de toevoeging van room lijkt de fruitige cocktail wel op een milkshake. En als je hem proeft zul je merken dat dat ook zo is!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

De Strawberry Colada is een heerlijke variant op de klassieke Pina Colada. In plaats van ananas gebruik je aardbeien. Door de toevoeging van room lijkt de fruitige cocktail wel op een milkshake. En als je hem proeft zul je merken dat dat ook zo is!

Wat heb je nodig voor een Strawberry Colada?

Rum met kokos (1 deel)
Kokosmelk (1 deel)
Gecondonseerde melk of vloeibare room (half deel / 1 eetlepel)
Aardbeien (6 aardbeien)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Strawberry Colada?

Gebruik ca 6 mooie aardbeien. Zoek de mooiste uit voor de garnering. De andere aardbeien snijd je in stukjes. Deze gaan in de blender. Voeg nu 1 barmaatje kokos rum, 1 barmaatje kokos melk en een half barmaatje room of gecondenseerde melk toe. Dit laatste maakt je cocktail lekker romig. Als laatste voeg je nog een half glas crushed ice toe. Blenden tot alles 1 gelijkmatige vloeistof geworden is. Zet een Hurricane glas klaar vol ijsklontjes, dit zijn speciale glazen voor de colada’s. Giet de sap uit in het glas. Als laatste garneer je de cocktail met een aardbei op de rand en een vrolijk rietje. Opdienen met een glimlach!

Als gezonde smoothie!

Hou je van smoothies? Voeg dan een scheut yoghurt of karnemelk in de blender toe in plaats van de room. Dan kun je je dag meteen goed beginnen!

Mocktail

De Strawberry Colada is ook heerlijk als Mocktail. Zelfde ingredienten, maar dan zonder de kokos rum.

Deel je zelfgemaakte Strawberry Colada via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate