Summer Evening in Barcelona foto
User Avatar
door Bart

Deze zomerse cocktail heeft een warme gloed van rode vermouth. Mooie combinatie van zomers, zoet en pittig door de combinatie van rode vermouth, grapefruit en rode peper. De cocktail is gemaakt in cocktailbar Collage in Barcelona. Een vermouth cocktail die je moet proberen!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Summer Eve in Barcelona foto
Summer Eve in Barcelona
Deze cocktail op basis van vermouth, grapefruit en rode peper is zomers, zoet en pittig! De “Summer Eve in Barcelona” heeft een warme gloed van vermouth en is echt een cocktail met pit. Deze cocktail is gemaakt in cocktailbar Collage in Barcelona. Dus als je dan toch op een zomeravond in Barcelona bent, ga dan zeker even bij deze cocktailbar langs!

Wat heb je nodig voor een Summer Eve in Barcelona?

Grapefruit
Sap van grapefruit (1 deel)
Zoete vermouth, bijvoorbeeld Drapo (2,5 deel)
Chilipeper
Rietsuiker (1 barlepel)
Spuitwater (1 deel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Summer Eve in Barcelona?

Voor deze cocktail gebruik je een jar glas. Begin met wat stukjes grapefruit en een barlepel rietsuiker. Voeg hier sap van grapefruit aan toe. Even roeren met een barlepel. Voeg hierna de vermouth toe. En eventueel ook een open gesneden peper. Nog een keer roeren en vul daarna je glas met ijs. Als laatste aftoppen met spuitwater zodat het glas gevuld is. Laatste keer roeren en als laatste garneren met een rood pepertje en grapefruit. Salud!

More vermouth cocktails coming up

In de horeca vakbladen wordt gezegd dat vermouth het nieuwe zomerdrankje wordt van dit jaar. Al denk ik niet dat het de gin tonic trend snel zal verdringen. Na onze trip naar Italië gaat Bart verschillende cocktails op basis van vermouth maken. Zoals een Elderflower Lillet Martini en een Negroni Spumanti. Blijf dus onze blog volgen als je benieuwd bent naar vermouth cocktails!

Deel je zelfgemaakte Summer Eve in Barcelona via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate