Als je mensen volgt op Instagram die weleens naar hippe tenten gaan in Amsterdam heb je ze vast al voorbij zien komen in je timeline: selfies in de opvallende design entree van Sushi Samba! Althans ik zag ze geregeld voorbij komen in mijn timeline. Sushi Samba is een swingend fusion restaurant met Peruvuaans, Braziliaans en Japans eten. En cocktails dus!

Sushi Samba review
Shameless Selfie
Nu kun je me wakker maken voor cocktails en sushi. Dus toen wij uitgenodigd werden voor Sushi Samba hoefde ik niet heel lang na te denken. Er was bovendien de gelegenheid voor ons als cocktail blogger om kennis te maken met Rich Woods aka @the_cocktailguy in de cocktail lounge. Hij heeft de signature cocktails bedacht. En wij gingen ze proeven!

Fusion cocktails

Yuzu Martinez en Green Apple Rye
Yuzy Martinez en Green Apple Rye
Op het cocktailmenu staat een aantal bijzondere cocktails die goed passen bij het peruviaans, braziliaans, japanse smakenpalet. We begonnen met een Yuzu Martinez en een Green Apple Rye. Een cocktail met whiskey apple rye, prosecco en elderflower. Superverfrissend en heerlijk om mee te beginnen. Ondertussen kregen we sushi en fingerfood zoals gevulde taco shells. Daarna kozen we voor een Wasabi cocktail met wasabi infused vodka en een Samba Sour een pisco sour met en Japanse hint. Je hoeft niet bang te zijn voor de Wasabi cocktail. De Wasabi was subtiel en lekker zeker in combinatie met de komkommer. Ook de Kaffirinha probeerden we daarna nog. Een heerlijke Caipirinha gemaakt op basis van cachaca infused met Kaffir lime leaf. Superfris!

New York, Miami, London, Amsterdam


Sushi Samba is als concept in verschillende grote steden te bezoeken. New York, Miami, Las Vegas, Londen en sinds oktober dus ook in Amsterdam. Maar het is geen internationaal “eenheidsworst” concept à la Mc Donalds of Starbucks. Hier wordt rekening gehouden met de voorkeuren van het lokale publiek. Zoals Rich Woods zei, in Londen is een Kobe Cocktail (variant op de Old Fashioned met Japanese whiskey, maple en salted caramel) zoeter dan in Amsterdam en in New York zijn ze weer zoeter dan in Londen.

Cocktailboek

Na afloop kregen we nog het boek mee van Rich Woods met al zijn cocktails op basis van zijn eigen handcrafted en infused ingrediënten. Uiteraard ging Bart hiermee aan de slag. Op de foto zie je een Kaffirinha die Bart maakte met een Kaffir Mint Leaf garnering.

Kaffirinha Rich Woods
Kaffirinha Rich Woods

Hype of niet?

Sushi Samba is op dit moment zeker een hype. Maar wel een hype die wat ons betreft zijn belofte in lost van heerlijke sushi en fushion food in combinatie met bijzondere, originele cocktails en swingende muziek. Dat hier een prijskaartje aan hangt is begrijpelijk. Dus check je portemonnee voordat je je date trakteert 😉

Sushi Samba review

  • Publiek: internationaal
  • Sfeer: swingend
  • Muziek: lekkere beats geblend met peruviaanse pamfluiten
  • Prijsniveau: cocktails van 13 tot 17 euro
  • Tip: Green Apple Rye, Wasabi cocktail en Kaiffirinha
  • Meer informatie: Sushi Samba Amsterdam

Lees ook onze andere reviews

NOTE: Sushi Samba en Spice PR thanx voor de invite en de gezellige avond!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate