Tequila slammer
User Avatar
door Bart

Klassiek shotje met tequila citroen en zout. De citroen doe ja alleen niet in het shotje zelf maar 'eet' je na je shotje. De juiste volgorde is eerst het zout van je hand likken, shotje Tequila achterover slammen en dan een hapje citroen. Een erg lekkere klassieker op de shotjeskaart.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Tequila slammer
Tequila slammer
Klassiek shotje met tequila citroen en zout. De citroen doe ja alleen niet in het shotje zelf maar ‘eet’ je na je shotje. De juiste volgorde is eerst het zout van je hand likken, shotje Tequila achterover slammen en dan een hapje citroen. Een erg lekkere klassieker op de shotjeskaart.

Wat heb je nodig voor de Tequila Slammer?

Tequila (1,5 deel)
Citroen (partje)
Zout (stooi wat over je hand)

Hoe maak je de Tequila Slammer?

Een van de makkelijkste shotjes om te maken. Je pakt een shotglas en deze vul je met Tequila. Afhankelijk van hoe groot je shotglas is het je ongeveer 30 a 40 ml nodig per shot. De citroen snij je in partjes zodat deze makkelijk te happen zijn direct na het nuttigen van je shotje. Het zout strooi je op je hand. Tip, maak je hand een beetje nat zodat het zout goed blijft liggen.

Deel je zelfgemaakte Tequila Slammer via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate