Thai Mojito
User Avatar
door Bart

De Thai Mojito of Thaijito is een lekkere kruidige cocktail met licht frisse hint van lemongrass. Je maakt deze variant op de Mojito met rum, ginger beer en lemongrass. Alcoholvrij ook zeker de moeite waard!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

De Thai Mojito of Thaijito is een lekkere kruidige cocktail met subtiele, frisse hint van lemongrass. Je maakt deze variant op de Mojito met rum, ginger beer en lemongrass. Serveertip: zoute bananenchips!

Wat heb je nodig voor de Thai Mojito?

Rum (1 deel)
Ginger beer (ca 3 delen)
Limoen (squeeze limoensap)
Rietsuiker (kleine barlepel met wat water)
Garnering: lemongrass (sereh, 1 steel)
1 deel = 30 ml

* lemongrass (sereh) is verkrijgbaar bij de toko. Zelfde geldt voor ginger ale en bananenchips.

Hoe maak je de Thai Mojito?

Snijd de onderkant van de lemongrass in ringetjes zoals je ook een lenteuitje snijdt. Bewaar de bovenkant voor de garnering. Muddle of blend dit in combinatie met een klein beetje water en rietsuiker. Het aroma van de lemongrass komt nu vrij. Finestrain dit met een zeefje in je glas gevuld met crushed ice. Eventueel kun je hier nog een squeeze limoen aan toevoegen. Voeg nu 1 barmaatje rum de ginger beer toe tot je glas gevuld is. Even kort roeren met een barlepel. Garneren met de overgebleven lemongrass in je glas.

Als alcoholvrije cocktail

Deze cocktail is alcoholvrij ook lekker fris. Bekijk mijn blog voor meer alcoholvrije cocktails.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate