COCKTAILAVOND ????

Sinds dat wij kinderen hebben gaan we een stuk minder vaak uit en kiezen we er in het weekend vaak voor om het thuis gezellig te maken door zelf cocktails te maken voor elkaar. Dit proberen we minstens 1x in de twee weken te doen. Dan leggen we de kinderen lekker vroeg op bed en maakt één van ons cocktails.  In deze blog een aantal tips hoe je bij jou thuis een leuke cocktailavond met zijn tweeën organiseert.

Tip 1: Plan een cocktailavond

Bedenk wat je favoriete avond is om iets leuks te doen. Is dat de vrijdag of de zaterdag? Plan deze in als je cocktailavond. Voor ons is dat de vrijdagavond! Terwijl de een de kinderen vroeg op bed legt, begint de ander alvast aan de cocktails.

Tip 2: Wissel af

De ene keer de een de andere week de ander. Bij Bart en mij werkt het heel goed. Maar dan moet je het wel allebei leuk vinden om cocktails te maken natuurlijk.

Tip 3: Zonder voorbereiding geen cocktails

Als je cocktails wilt maken moet je zorgen dat je genoeg spullen in huis hebt. Niet alleen qua cocktailtools (duh…), maar ook qua ijsblokjes en ingrediënten. Je wilt niet hebben dat je na de eerste of tweede cocktail geen cocktail meer kunt maken.

Tip 4: Creëer een setting voor een avondje uit

Van een rommelig huis komt niemand in de stemming. Zorg dat het huis opgeruimd en sfeervol is, zet een lekker muziekje op en trek niet je bank-hang-kloffie aan. Creëer een setting voor een avondje uit.

Tip 5: Verras elkaar met nieuwe cocktails

Als je van afwisseling houdt, dan vind je het waarschijnlijk leuker om iedere keer iets anders te proberen, dan altijd je favoriete cocktail te drinken. Vergelijk het met uit eten. Daar eet je ook niet altijd hetzelfde gerecht. Toch?
En maak niet twee dezelfde cocktails maar twee verschillende cocktails zodat je van elkaar kunt proeven.

Inspiratie voor cocktails

Zoek je inspiratie? Wij bekijken zelf vaak online de cocktailkaarten van leuke cocktailbars of op Pinterest of Instagram. Onze website zit natuurlijk ook bomvol cocktail inspiratie. Bekijk op deze pagina onze cocktailrecepten met foto en beschrijving van de recepten.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate