Tiramisu Martini foto
User Avatar
door Bart

Deze Tiramisu Martini is een heerlijk Tiramisu toetje in een martini glas! Je maakt hem met Baileys Tiramisu, koffielikeur en vanille vodka en cacaopoeder als garnering. Lekkere after dinner cocktail voor na het eten.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct
Deze cocktail scoort 4.75 ⭐️ (4x beoordeeld)
Beoordeel het recept
Glas Martiniglas
Smaak Zoet
Bereiding Makkelijk
Sterkte Gemiddeld
Drank koffielikeur, Likeuren / Overig

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Shaker

Bereidingswijze

  • Shaken met ijs

Instructies

  • Begin met een shaker
  • Voeg met een barmaatje 30 ml Baileys Tiramisu, 30 ml vanille vodka, 30 ml
  • Shake krachtig met ijs
  • Schenk uit in een martiniglas
  • Garneer door met cappuccino of cacao poeder te bestrooien zodat het hele glas mooi bedekt
  • Leg een lange vinger op de rand van het glas
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

Tiramisu Martini met Baileys Tiramisu

De Tiramisu Martini is een cocktail die zijn naam 1-op-1 eer aan doet. Hij smaakt echt als Tiramisu. Ik heb hiervoor Baileys Tiramisu gebruikt in combinatie met vanille vodka en koffielikeur. Hierdoor krijg je een lekkere volle smaakbeleving die perfect past bij deze after dinner cocktail.

Bailyes Tiramisu is een romige likeur met als ingrediënten mascarpone, koffielikeur en chocola. Geen Baileys Tiramisu in huis? Dan kun je ook gewone Baileys in combinatie met Amaretto gebruiken. Ik zou dan nog wel een wolkje volle melk of vloeibare slagroom toevoegen voor de romigheid.

Het mooie is dat deze cocktail nog supermakkelijk om te maken is ook. De verhoudingen zijn supersimpel. Van alle drie de basis ingrediënten gebruik je 1 barmaatje van 30 ml. Je leest het 1 keer en kind kan de was doen. Even kort shaken en uitschenken in een martiniglas.

Garnering als een Tiramisu

Tiramisu maak je met lange vingers en bestrooi je met cappuccino of cacaopoeder. Om de smaak en beleving te evenaren van de Tiramisu gebruik je deze ingredienten ook voor de cocktail. Dus bestrooi met cappuccino poeder tot je de hele cocktail mooi bedekt hebt en als finishing touch gebruik je een lange vinger.

Inspiratie voor andere after dinner cocktails

Ook superlekker om te maken zijn de Limoncello Tiramisu Martini en de Affogato Martini. Iets meer werk maar zeker de moeite waard is de Creme Brulee Martini. De Creme Brulee martini kun je maken met Creme Brulee van Monin of Creme Brulee van Licor 43 in combinatie met triple sec en advocaat.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate