Tiramisu Martini

Tiramisu Martini
Tiramisu Martini
Ik had nog mascarpone over die ik de dag ervoor gebruikt heb voor mijn Limoncello Tiramisu Martini. En omdat deze cocktail zo lekker smaakte wilde ik natuurlijk ook de klassieke Tiramisu Martini maken. Op basis van amaretto, mascarpone, melk en cacaopoeder. Een heerlijk dessert in je martiniglas!

Wat heb je nodig voor een Tiramisu Martini?

Amaretto (1,5 deel)
Mascarpone (1,5 el)
Melk (1 deel)
Garnering: cacaopoeder

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Tiramisu Martini?

Ik ben begonnen met de martini glazen in de vriezer te zetten. Daarna heb ik een decoratie gemaakt van chocolade decoratiesaus. Dit blijft beter zitten als de glazen koud zijn. Voor de cocktail heb ik de blender gebruikt. Hierin gaat 1,5 barmaatje amaretto, 1 barmaatje melk, 1,5 eetlepel mascarpone. Even blenden tot het een vloeibaar geheel is. Voorzichtig uitschenken in je martini glas. Garneren met cacaopoeder en eventueel een lange vinger on the side voor de volledige tiramisu beleving.

Andere lekkere after dinner cocktails

Bekijk ook de andere after dinner cocktails zoals de Chocolate Martini, en de Creme Brulée Martini En probeer natuurlijk ook de Limoncello Tiramisu Martini!

Zelf de Tiramisu Martini maken?

Met deze set of glazen kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al heel goed te doen om deze cocktail zelf te maken en met deze spullen is het al helemaal niet moeilijk meer 🙂

Deel je zelfgemaakte Tiramisu Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate