Under the Sun cocktail
User Avatar
door Bart

De Under the Sun is een zomerse cocktail met een bittertje. Je maakt deze cocktail met Underberg, vermouth en citroenlimonade. Als je van een bittertje houdt leuk om een keer te maken!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Zomer! En dat betekent zomerse cocktails. Dit keer een zomerse cocktail met een bittertje. De kruidenbitter Underberg is nog niet bij veel mensen bekend om cocktails mee te maken, des te interessanter om dit eens te proberen. In deze cocktail heb ik de Underberg gecombineerd met vermouth en citroenlimonade. Bij de eerste slok krijg ik al meteen zin in mijn vakantie! Dus als je van kruidige cocktails houdt moet je deze “Under the Sun” zeker een keer proberen!

Door de citroenlimonade smaakt deze zomerse cocktail friszoet. De combinatie met vermouth en Underberg geeft deze cocktail een bittertje wat de smaak een stuk interessanter maakt. Lekker als borrel in de middag of na het eten op het terras in de avondzon! De cocktail is ook makkelijk te maken zonder veel verschillende ingrediënten.

Wat heb je nodig voor een Under the Sun?

Underberg (1 flesje van 20 ml)
Citroenlimonade (80 ml)
Witte vermouth (20 ml)
Garnering: citroenzest

Hoe maak je een Under the Sun?

Gebruik een mooi bol gin tonic glas en vul deze met 3-4 grote ijsblokken. Voeg daarna citroenlimonade toe tot ongeveer de helft van het glas (ca 80 ml). Hierna voeg je de witte vermouth toe. Met een barmaatje meet je 20 ml af. Daarna voeg je het hele flesje Underberg toe (20 ml). Even goed roeren in het glas met een barlepel zodat de smaken goed mengen. Het flesje Underberg is leuk om ondersteboven in je cocktail te zetten als presentatie. Handig om hiervoor een houten prikker te gebruiken. Als finishing touch maak je een mooie krulgarnering van citroen.*

* een krulgarnering maak je het beste voordat je begint aan de cocktail. Je gebruikt hiervoor een scherpe peeler waarmee je een dunne sliert snijdt van de citroenschil. Om deze te laten krullen vouw je deze om een rietje. Dit laat je opstijven door het 15-30 min in de vriezen te doen. Daarna heb je een mooie citroengarnering.

Over Underberg

Underberg is een kruidenbitter uit Rheinberg (Duitsland). Het is van origine een kruidendigestief wat de spijsvertering na het eten op gang brengt. Underberg bevat de heilzame kracht van natuurlijke kruiden, verzameld uit 43 landen en kent een alcoholpercentage van 44%.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate