Pina Colada uitleg

In mijn vakantieblog na mijn vakantie in Mallorca kondigde ik al aan dat ik de meest populaire vakantiecocktails ga maken. Om alvast in de stemming te komen voor je vakantie of voor thuisblijvers om zelf het vakantiegevoel in huis te halen. We beginnen met de Piña Colada. Niet alleen van ons de favoriete vakantiecocktail!

Als je een Piña Colada wil maken, dan sta je voor een aantal belangrijke keuzes. Wel of geen verse ananas? Maak je hem met een blender of een shaker? En welke kokosmelk gebruik je. Hier lees je hoe ik mijn Piña Colada het liefste maak en drink!

1. Tropisch glas

We beginnen met het glas. Meest tropisch is het om een Piña Colada te drinken uit een kokosnoot of een ananas. Als je toch een glas gebruikt, gebruik dan een hurricane glas of ice tea glas.

Wij gebruikten dit Pineapple Tiki glas. Mooie eye catcher!

2. Barmaatje

Een lekkere cocktail gaat om de juiste afmetingen. Afmetingen bepaal je met je barmaatje. 45 ml of 1,5 deel rum (niet te sterk), 90 ml of 3 delen ananassap en 30 ml of 1 deel romige kokosmelk. Zo krijg je een mooie witte, smoothe Piña Colada!

1 deel staat gelijk aan een barmaatje van 30 ml

3. Ananassap

Piña is ananas. Om je Piña Colada smooth te houden gebruik ik geen verse ananas. Ik gebruik liever ananassap uit een fles of een pak.

4. Romige kokosmelk

Kokosmelk vind ik het belangrijkste ingrediënt. Niet alleen goed voor de romige kokossmaak, maar ook voor de kleur. Let wel op welke kokosmelk je gebruikt. Zorg dat je romige kokosmelk neemt. Ik gebruik Inprova (klein flesje) of romige kokosmelk van AH. Neem je gewone kokosmelk, light of biologische kokosmelk dan zul je geen romige Piña Colada krijgen. En een Piña Colada moet juist romig zijn!

5. Rum

Wat de rum betreft gebruik ik witte rum uit de Caraïben. Ik gebruik geen kokos rum zoals malibu want dat vind ik dubbelop met de kokosmelk. Qua hoeveelheid gebruik ik niet meer dan 30-45 ml. 30 ml houd me lekker light. Houd je van meer rum smaak dan neem je 45 ml (of stiekem nog meer).

6. Shaker

Als je niet met verse ananas werkt dan kun je gewoon een shaker gebruiken met ijs. Doe de ingrediënten in de juiste hoeveelheden in de shaker en shake tot je een frost / condens laagje krijgt aan de buitenkant. Voor het uitschenken even proeven of de cocktail op smaak is. Daarna uitschenk in je glas met ijs.

7. Verse ananas

De ananas gebruik ik dus niet om te blenden, maar alleen om te garneren. Snijd een mooie chunk uit de ananas en gebruik ook de bladen voor de garnering. De bladen kun je er vrij makkelijk uit trekken als je een rijpe ananas hebt.

8. Garnering

Naast de ananas misstaat een mooi felrood cocktailkersje zeker niet bij een Piña Colada. Prik deze aan je ananas garnering en je hebt een feestelijke Piña Colada!

Eindresultaat

En omdat ie zo lekker is nog een foto van het eindresultaat!

Piña Colada foto

Deel jouw vakantiecocktail

Heb jij de Piña Colada of een andere vakantiecocktail ook zelf gemaakt of gedronken tijdens je vakantie? Deel je foto via Instagram met @Cocktailicious. 

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate