
Als je een Piña Colada wil maken, dan sta je voor een aantal belangrijke keuzes. Wel of geen verse ananas? Maak je hem met een blender of een shaker? En welke kokosmelk gebruik je. Hier lees je hoe ik mijn Piña Colada het liefste maak en drink!
1. Glas
We beginnen met het glas. Meest tropisch is het om een Piña Colada te drinken uit een kokosnoot of een ananas. Als je toch een glas gebruikt, gebruik dan een hurricane glas of ice tea glas. Wij gebruikten dit ananas glas. Mooie eye catcher!
2. Barmaatje
Een lekkere cocktail gaat om de juiste afmetingen. Afmetingen bepaal je met je barmaatje. 1 deel rum (niet te sterk), 1,5 deel ananassap en 1,5 deel romige kokosmelk. Zo krijg je een mooie witte, smoothe Piña Colada! 1 deel staat gelijk aan een barmaatje van 30 ml.
3. Ananassap
Piña is ananas. Om je Piña Colada smooth te houden gebruik ik geen verse ananas. Ik gebruik liever ananassap uit een fles of een pak.
4. Romige kokosmelk
Kokosmelk vind ik het belangrijkste ingrediënt. Ik gebruik lekker veel kokosmelk (1,5 deel). Niet alleen goed voor de romige kokossmaak, maar ook voor de kleur. Let wel op welke kokosmelk je gebruikt. Zorg dat je romige kokosmelk neemt. Ik gebruik Inprova (klein flesje) of romige kokosmelk van AH. Neem je gewone kokosmelk, light of biologische kokosmelk dan zul je geen romige Piña Colada krijgen. En een Piña Colada moet juist romig zijn!
5. Rum
Wat de rum betreft gebruik ik witte rum uit de Caraïben. Ik gebruik geen kokos rum zoals malibu want dat vind ik dubbelop met de kokosmelk. Qua hoeveelheid gebruik ik niet meer dan 1 deel. Niet te zwaar, heeft als voordeel dat je er gemakkelijk nog eentje kunt drinken.
6. Shaker
Als je niet met verse ananas werkt dan kun je gewoon een shaker gebruiken met ijs. Doe de ingrediënten in de juiste hoeveelheden in de shaker en shake tot je een frost / condens laagje krijgt aan de buitenkant. Voor het uitschenken even proeven of de cocktail op smaak is. Daarna uitschenk in je glas met ijs.
7. Verse ananas
De ananas gebruik ik dus niet om te blenden, maar alleen om te garneren. Snijd een mooie chunk uit de ananas en gebruik ook de bladen voor de garnering. De bladen kun je er vrij makkelijk uit trekken.
8. Garnering
Een mooi felrood cocktailkersje misstaat zeker niet bij een Piña Colada. Prik deze aan je ananas garnering en je hebt een feestelijke Piña Colada!
Eindresultaat
En omdat ie zo lekker is nog een foto van het eindresultaat!
Deel jouw vakantiecocktail
Heb jij de Piña Colada of een andere vakantiecocktail ook zelf gemaakt of gedronken tijdens je vakantie? Deel je foto via Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest met #Cocktailicious. Wie weet win je een echte, originele beachset van Cocktailicious!