Vane review
User Avatar
door Bart

Goed nieuws! Mijn eigen stad Eindhoven heeft er een nieuwe hotspot bij. En dit keer is het niet zo maar een nieuwe cocktailbar, maar een skybar. Skybar Vane (afgeleid van windvaan) zit op de 14de verdieping van de Groene Toren aan de Vestdijk, waar je getrakteerd wordt op een panoramisch uitzicht over Eindhoven.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Vane review
©photo Jasper Lammers

Goed nieuws! Mijn eigen stad Eindhoven heeft er een nieuwe hotspot bij. En dit keer is het niet zo maar een nieuwe cocktailbar, maar een skybar. Skybar Vane zit op de 14de verdieping van de Groene Toren aan de Vestdijk, waar je getrakteerd wordt op een panoramisch uitzicht over Eindhoven.

Cocktailkaart op basis van windrichtingen

Vane staat voor windvaan en zoals je dus kunt uitkijken over heel Eindhoven, zo is de cocktailkaart toepasselijk ingedeeld op basis van de 4 windrichtingen met als signature cocktails de “Postduif” (foto) en de “Windhaan”. Cocktails die bedacht zijn door niemand minder dan Tess Posthumus die zich, net als bij The Tailor in het Krasnapolsky in Amsterdam, verbonden heeft aan Vane.

Sfeerfoto aan de bar

Aanwinst voor Eindhoven

Met de skybar van Vane heeft Eindhoven nog meer het allure van een internationale stad. De skybar voelt qua uitstraling en kwaliteit aan als een Amsterdamse skybar. Niet voor niets stonden bartenders uit de Eindhovense cocktailscene te trappelen om hier te kunnen gaan werken. Vane is een echte aanwinst voor Eindhoven en een aanrader om een keer heen te gaan.

@Vane: keep up the good work en we komen graag nog een keer terug voor de Windhaan ????

Cocktails drinken met uitzicht

Minpuntje

Vane wordt goed opgepikt en dat merk je ook aan de drukte. Voor de cocktailbar hoef je niet te reserveren. Maar toen we laatst terug kwamen op een drukke zaterdag, was het te druk en konden we niet naar de cocktailbar. Dus dat is nog wel een dingetje…

Contactinfo

Vane (onderdeel NH Collection Eindhoven Centre)
Vestdijk 5, Eindhoven
Reserveren: www.vane-eindhoven.nl

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate