Vanilla Sky Daiquiri
User Avatar
door Bart

De Vanilla Sky Daiquiri is geïnspireerd op de kleuren van een Vanilla Sky. Om de uitstraling van de cocktail te dramatiseren hebben we in plaats van gewoon rum donkere rum gebruikt. Daarnaast hebben we de mooie zachte kleur gebruikt van passievruchten. En natuurlijk vanille. Een beauty van een cocktail!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

De Vanilla Sky Daiquiri is geïnspireerd op de kleuren van een Vanilla Sky. Om de uitstraling van de cocktail te dramatiseren hebben we in plaats van gewone rum donkere rum gebruikt. Daarnaast hebben we de mooie zachte kleur gebruikt van passievruchten. Licor 43. En natuurlijk vanille. Een beauty van een cocktail! Heerlijke cocktail bij een mooie vanilla sky.

Wat heb je nodig voor een Vanilla Sky Martini?

Donkere Rum (1 deel)
Licor 43 (1 deel)
Vanille Monin
Passievruchtsap (2 delen)
Limoenen (sap van een halve limoen)
Vanillestokje

Hoe maak je de Vanilla Sky Daiquiri?

Gebruik een shaker met ijs. Pers een hele limoen, voeg licor 43 (1 deel), 2 delen passievruchtsap en 2 barlepels vanille suikersiroop toe in een shaker. Shake en giet uit met een strainer in een Martini glas. Voor het drama effect van de vanilla sky voeg je de donkere rum pas als laatste in de cocktail toe (1 deel). De donkere rum niet mee shaken dus. Garneren met een limoenschijfje of vanillestokje.

Perfect serve tip: voeg eiwit van een half ei toe in je shaker om de cocktail extra te laten schuimen in je glas.

Deel je zelfgemaakte Vanilla Sky Daiquiri via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate