Vergeet de Espresso Martini. Dít is mijn nieuwe favoriete koffiecocktail! De Carajillo 43.
Ik maakte hem gewoon om weer eens iets met Licor 43 te proberen en combineerde de espresso met Licor 43 en wat caramelsiroop in een shaker. Even shaken met ijs en garneren met een aangebrande sinaasappelschil voor de smaakbeleving. En sindsdien drink ik hem iedere week (sinds eind januari).
Nu kan ik me voorstellen dat je zegt: is dat niet zoet met Licor 43 en caramelsiroop? Ja best wel. Met de diepe smaak van de espresso vind ik het wel passen. Wil je hem straffer en sterker maken voeg dan tequila of donkere rum toe.
Ook proberen? Zo maak je de Carajillo 43 zelf
Aantal 1 cocktail
Ingrediënten
Benodigdheden
Bereidingswijze
- Shake met ijs
Cocktailrecept Carajillo 43
- Zet een kopje espresso. Deze kun je warm gebruiken in je cocktail.
- Giet hiervan 50 ml in een shaker met ijs
- Voeg Licor 43 (30 ml) en caramel siroop (10 ml) toe
- Even krachtig shaken tot er een frostlaagje op je shaker verschijnt
- Uitschenken zonder ijs in je martiniglas
- Garneer met gebrande sinaasappelzest
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate