Rooftop Moonbar
User Avatar
door Bart

Begin dit jaar waren we in Bangkok. Natuurlijk gingen we even naar de Vertigo Moonbar. Bekend van James Bond. We schreven er ook een blog over.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Begin januari waren we in Thailand. Onze vakantie begon met 2 dagen Bankkok. Een metropool met een skyline met veel wolkenkrabbers en hoge gebouwen. Zo zijn er ook een aantal torenhoge hotels met mooie rooftops zoals het Banyan Tree Hotel met de Vertigo Moonbar. Deze cocktailbar is mede bekend van een film met James Bond. Toen we boekten voor Thailand wilden we daar dus per sé naar toe voor een cocktail under the stars. Want dichterbij de sterren kom je niet snel!

Rooftop op de 59ste verdieping

Vanaf ons hotel in het levendige Sekhumvith pakten we een taxi naar het Banyan Tree Hotel. Als je daar aankomt neem je de lift naar de 59ste verdieping. Al smokkelt de telling van de lift wel een beetje nog steeds voel je de druk in je oren als je omhoog gaat met de lift.

Eenmaal boven kom je uit op een schitterende rooftop in de open lucht met een nog mooier panorama uitzicht over Bangkok. Er worden dan ook veel foto’s gemaakt. Op het einde van het dek is een cocktailbar, de rest van de rooftop wordt gebruikt voor dinerende gasten.
Rooftop Moonbar

Dringen om een plaatsje

Het is goed dat we vroeg op de avond zijn, want al snel loopt de hele rooftop volledig vol en is het dringen om een plaat(s)je. Je hoeft niet te reserveren, dit heeft als nadeel dat het wel echt te vol is waardoor je uiteindelijk op een klein plekje je cocktail drinkt. Door de drukte en het beperkt aantal (kleine) zitplaatsen is het niet comfortabel om lang te zitten.
Cocktailbar Moonbar

Cocktailkaart

Op de blauw verlichte cocktailkaart staat een zeer ruim aanbod aan cocktails. Voornamelijk de bekende klassieke cocktails. Jammer vind ik zelf dat er weinig cocktails met een Thaise signature op staan. We kiezen een Apple Mojito en één van de weinige Thaise cocktails, de Bangkok Batida met mekong rum en orange marmelade.
Cocktails Moonbar

Vertigo Moonbar als cocktailbar

Vertigo Moonbar is zeker leuk om heen te gaan voor het uitzicht. Het is leuk dat Vertigo Moonbar bekend is van James Bond, maar hierdoor is het dringen om een plaatsje. Dit zorgt ervoor dat het niet comfortabel is om cocktails te drinken. De kaart is internationaal en mainstream. Begrijpelijk, maar toch jammer als je speciale cocktails verwacht. Qua cocktails hadden er wat mij betreft meer Thaise cocktails op de kaart mogen staan. Een Thaijito of een Blue Cosmo Moonlight zouden wat ons zeker niet misstaan.

Lees ook onze andere reviews

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate