Vesperbar entree
User Avatar
door Bart

Op zoek naar een sfeervolle, laagdrempelige cocktailbar in Amsterdam? Dan is de Vesperbar zeker de moeite waard. Natuurlijk schreven we er ook een review blog over.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Vesperbar entree In het Zuiden is het dit weekend volop carnaval. Maar aan mijn lijf geen polonaise. Om het carnavalsgeduis te ontvluchten moesten we het afgelopen zaterdag dus boven de rivieren zoeken. Een goede reden om weer eens een cocktailbar te bezoeken waar we nog niet geweest waren. De Vesperbar stond al een tijdje op ons lijstje. En dus reisden we af naar de Vinkenstraat 57 in de buurt van de Amsterdamse Haarlemmerdijk. Het beloofde een gezellige avond met smaakvolle cocktails te worden in een goede ambiance! Natuurlijk schreven we er ook een review blog over.De cocktailbar

De Vesperbar is een sfeervolle, gezellige cocktailbar die omdat de ruimte vrij klein is, zelfs knus aandoet. Er zijn weinig zitplaatsen aan tafeltjes, maar als het druk is hebben mensen er geen probleem mee te staan. Zelf heb ik daar zeker geen probleem mee. Het liefst zit ik sowieso aan de bar. Ook hier een mooie stellage waar een groot scala aan dranken gepresenteerd wordt.
Drankwand Vesperbar

Laagdrempelige bediening

De bar en de bediening is lekker laagdrempelig. De bezetting aan de bar is prima afgestemd. In het begin stonden er 2 cocktailshakers. Vlak voor het echt druk werd kwam er nog een derde. Er wordt hard gewerkt, maar alles is prima onder controle. Waardoor je ook als het druk is, niet lang hoeft te wachten op je cocktail. Cocktails worden snel maar met veel zorg en precisie bereid. Tegelijkertijd is er nog steeds tijd voor een praatje met gasten.

De cocktails

Bij de Vesperbar kun je kiezen uit een groot aantal originele cocktails. De kaart wordt regelmatig vernieuwd met nieuwe cocktails. De cocktailkaart wordt origineel ingeleid met een richtingaanwijzer als overzicht waar de verschillende cocktails afgezet zijn op de 4 hoofd smaken. Wij bestelden een Flora Dora en een Sour op basis van St-Germain Elderflower, op eigen verzoek. Uiteraard bestelde ik ook mijn traditionele Pornstar Martini. Een traditie die ik graag hoog houd als ik weer een cocktailbar bezoek.
Cocktailkaart Vesperbar

Beleving

Zombie De inrichting van de Vesperbar is geïnspireerd op James Bond. Grappig detail zijn de WC’s. Niet veel mensen komen naar de Vesperbar speciaal voor de Vesper Martini. Wel had ik naast de Vesper Martini misschien meer James Bond achtige cocktails verwacht. Dit doet overigens niks af aan de cocktail beleving. Meest populair waren opvallende cocktails zoals de New York Sour, Dead Man’s Chest en de Zombie (opgediend in een spektaculaire tiki mug met brandende passievrucht, zie foto). 3 goede redenen om nog een keer terug te gaan naar de Vesperbar!
Het lijkt me duidelijk. De Vesperbar is een sfeervolle, laagdrempelige cocktailbar met een mooie cocktailkaart. Als je goed wil zitten op een drukke avond raad ik je wel aan vroeg op de avond te gaan. Ze zijn niet alle dagen geöpend. Dus check de openingstijden als je een keer doordeweeks wil gaan.

Vesperbar als cocktailbar

  • Publiek: Amsterdamse dertigers onder elkaar
  • Muziek: van alles, populair
  • Prijsniveau: cocktails vanaf 9,50 euro
  • Tip: vraag naar de Zombie!
  • Meer informatie: www.vesperbar.nl

Lees ook onze andere reviews

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate