Volcano
User Avatar
door Bart

De Volcano cocktail is een variant op de pina colada. De geblende rode aardbeien geven deze cocktail zijn kenmerkende rode gloed.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Volcano
Volcano
In landen zoals Costa Rica heb je veel mooie vulkanen. Dus kwam Bart op het idee om met het tropische weer hier een mooie tropische cocktail op te baseren. Deze Volcano is een mooie variant op de in die regio zeer populaire Pina Colada. De geblende rode aardbeien geven deze cocktail zijn kenmerkende rode gloed. Alsof de Volcano op uitbarsten staat!

Wat heb je nodig voor een Volcano?

Kokos rum (1 deel)
Kokosmelk (1 deel)
Vloeibare room of gecondenseerde melk (half deel / 1 eetlepel)
Verse ananas (1 schijf verse ananas of 1,5 deel ananassap)
Aardbeien (of frambozen) (5 stuks)
Limoen (halve limoen)
Rum (1 deel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Volcano?

Een Volcano maak je als een pina colada. Je begint met een pina colada te maken. Dit kan door te blenden (bij verse ananas) of door te shaken (bij ananassap). Gebruik 1 deel kokos rum, 1 deel kokosmelk en 1,5 deel ananassap. Als je dat gedaan heb blend je 5 aardbeien met limoensap en rum in de blender met wat crushed ice. Schenk dit als eerste in je hurricane glas. Voeg daarna ijsklontjes toe en giet daaroverheen de pina colada uit. Garneren met een stukje ananas en opdienen met 1 of 2 rietjes.

NB: als je het mooi vindt dat het nog meer vermengt dan kun je het extra door elkaar mengen met je rietje.

Deel je zelfgemaakte Volcano via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate