Ik ben geen fan van Facebook. Dus het zal ook best wel een beetje aan mij liggen. Dat even vooropgesteld. Maar iedere keer als ik denk iets leuks op Facebook te plaatsen krijg ik een handjevol likes. Terwijl als ik iets vergelijkbaars plaats op Instagram de liefde me om de oren vliegt. Nu weet ik wel dat we op Instagram in het Engels posten en dat we met de juiste hashtags makkelijker cocktailliefhebbers bereiken. Maar toch. Op Facebook hebben we zo’n 5.000 volgers (iets minder trouwens, want het daalt) terwijl Instagram nu (nog) op 3.000 zit (stijgt iedere dag).

Uiteraard merk ik het om me heen met vrienden die niet meer actief zijn op Facebook of überhaupt geen Facebook profiel meer hebben en dat ze alleen nog maar op Instagram zitten. En lijkt Facebook zijn best lijkt te doen om de posts op je Facebook pagina aan zo min mogelijk fans te vertonen terwijl Instagram dat (nog) niet doet. Maar waarom het verschil zó groot is blijft me een raadsel. Dus wie het weet mag het me zeggen…

5 goede redenen om Cocktailicious te volgen op Instagram

1. Cocktails, cocktails, cocktails
2. Hoe meer mensen, hoe meer vreugde
3. Socialer. Ik kan jou ook terug volgen en liken. Dus als jij wel eens cocktails post dan volg ik je graag terug!
4. Spontane stories
5. Last but not least: leuke actie ????????

Instagram actie: win een gepersonaliseerde signature cocktail

We vinden het leuk om onze passie voor cocktails te delen op social media. Interactie hoort daarbij. En vooral daarom is Instagram gewoon leuker. Om te stimuleren om ons ook op Instagram te volgen dacht ik daarom laten we een leuke actie bedenken. Ik heb het als volgt bedacht:

1. Volg ons in de maand januari op Instagram @cocktailicious
2. Plaats een reactie op één van onze laatste Instagram post en vertel ons wat je favoriete cocktail is (mag ook een twist op een cocktail zijn of je favoriete smaken)
3. Uit de reacties kiezen we een winnaar voor wie we een gepersonaliseerde cocktail maken en het recept plaatsen we op onze site
4. Actie geldt (uiteraard!) ook voor mensen die ons al volgen op Instagram
Instagram blog (960x758)

Ik zie je graag op Instagram! Cheers!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate