White Christmas Martini

White Christmas Martini foto

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

White Christmas Martini foto White Christmas Martini[/caption] Deze White Christmas Martini is een over the top kerstcocktail. Niet alleen qua uitstraling maar ook qua smaak. Je maakt deze cocktail met yoghurt en vanille vodka. Het glas versier je met zoete snippers van een kerst zuurstok. You love it or you hate it ๐Ÿ˜‰

Wat heb je nodig voor de White Christmas Martini?

Vanille vodka (2 delen)
Yoghurt (2 delen)
Kruiden: kaneelpoeder, anijsster of kruidnagel
Kerst zuurstok (2 stuks)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de White Christmas Martini?

Dit is een lekkere foute kerstcocktail voor de zoetekauwen. Echt iets voor een over the top kerstgevoel. Je begint met de garnering waarbij je een rimlaagje maakt aan het glas van kerst zuurstok snippers. Dit doe je door je glas te dopen in suikersiroop en daarna de rand van het glas te deppen in de gestampte zuurstok snippers. Als je een mooi gekleurd rimlaagje heb, pak je een shaker met wat ijs. Daarin gaan 2 delen vanille vodka en 2 delen yoghurt. Voeg nog wat kruiden toe voor extra kerstbeleving zoals kaneelpoeder, anijsster of bijvoorbeeld kruidnagel. Even shaken tot je een vloeiend wit geheel krijgt en daarna uitschenken in je martiniglas. Als finishing touch gaat er een kerst zuurstok in.

Let op: niet te lang wachten met drinken want de kerst zuurstok gaat op in de het drinken waardoor je cocktail nรณg zoeter wordt en verkleurt!

Inspiratie voor kerstcocktails

In onze blog met kerstcocktails vind je nog meer feestelijke kerstcocktails. Zoals de Kerst Punch, de Kir Royal, de Cranberry Mojito en de Kerst Spoom.

Zelf de White Christmas Martini maken?

Met deze set of glazen kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al heel goed te doen om deze cocktail zelf te maken en met deze spullen is het al helemaal niet moeilijk meer ๐Ÿ™‚

Deel je zelfgemaakte White Christmas Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate