White Christmas Martini
User Avatar
door Bart

Hoop jij op een witte kerst dit jaar? Dan is deze White Christmas Martini misschien wel iets voor jou. De White Christmas Martini is een zoete en romige after dinner cocktail die je op verschillende manieren kunt maken. Ik heb hem gemaakt met witte Disarrono, vodka en vloeibare slagroom.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Met de kokossnippers lijkt het net te sneeuwen in je Martini glas! Een witte kerst in je cocktail.

Een witte kerst cocktail

Hoop jij op een witte kerst dit jaar? Dan is deze White Christmas Martini misschien wel iets voor jou. De White Christmas Martini is een zoete en romige after dinner cocktail die je op verschillende manieren kunt maken. Ik heb hem gemaakt met witte Disarrono Velvet, vodka en vloeibare slagroom. Om het Witte Kerst gevoel te benadrukken garneerde ik hem met witte kokossnippers. Eventueel kun je nog garneren met mooi rood fruit voor het contrast.

Garnering met rood fruit

Om het wit wat te breken kun je garneren met rood fruit. Denk aan aalbesjes of een cocktailprikker met frambozen.

White Christmas Martini met candy cane garnering

White Christmas Martini foto Vind jij het leuk om iets te doen met candy cane? Muddle dan 1 candy cane in kleine stukjes en garneer daarmee de rand van je martiniglas. Als extra versiering kun je nog een candy cane toevoegen op de rand van het glas. Beetje over te top qua zoetigheid, maar wel echt kerst! De cocktail die je hier ziet maakte ik overigens met Yoghurt likeur. Dan krijg je nog een witte kerst in je cocktail!

Let op: wacht niet te lang met drinken want de kerst zuurstok gaat op in de het drinken waardoor je cocktail nóg zoeter wordt en verkleurt!

Inspiratie voor kerstcocktails

In onze blog met kerstcocktails vind je nog meer feestelijke kerstcocktails. Zoals de Kerst Punch, de Kir Royal en de Kerst Spoom.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate