Wild Orchid
User Avatar
door Bart

De Wild Orchid is een heerlijk zachte martini cocktail. Met ananassap, donkere rum, elberflower siroop en natuurlijk een bloemetje als finishing touch. Vrouwen kunnen een cocktail met een bloemetje wel waarderen. Voor mannen is het juist leuk om hun vrouwelijke gezelschap op een originele manier in de bloemetjes te zetten.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

De Wild Orchid is een heerlijk zachte martini cocktail. Met ananassap, donkere rum, elderflower siroop en natuurlijk een bloemetje als finishing touch. Vrouwen kunnen een cocktail met een bloemetje wel waarderen. Voor mannen is het juist leuk om hun vrouwelijke gezelschap op een originele manier in de bloemetjes te zetten.

Wat heb je nodig voor een Wild Orchid?

Donkere rum (1 deel)
Ananassap (2,5 deel)
Elderflower siroop (1 barlepel)
Limoen (2 partjes)
Eiwit (van 1 ei)
Orchidee als garnering

NB: heb je geen Elderflower siroop in huis? Gebruik dan bijvoorbeeld Orcheat siroop (almond).

Hoe maak je een Wild Orchid?

Gebruik een shaker met ijs. Doe het sap van 2 limoen partjes, de donkere rum, de ananassap en de elderflower siroop in de shaker. Voeg hier ook het eiwit van een ei aan toe. Goed voor de smaak en een mooi schuimkraagje. Krachtig shaken en uitschenken in een martini glas. Garneren met een orchidee. Let op want dit is niet eetbaar!

Lentecocktails

Deze cocktail is รฉรฉn van onze lentecocktails. Bekijk nog meer lentecocktails met een bloemetje zoals de Perestrojka, de Lady Violet en de White Lady Romance.

Deel je zelfgemaakte Wild Orchid via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate