Het is december, de Sint is net weer het land uit en de dagen worden steeds korter, kouder en donkerder. Maar dat hoeft geen reden om depri thuis te zitten. Zet de open haard aan. Steek de kaarsen aan. Nodig je vrienden uit. En stof je cocktailset af. Want met deze winter cocktails wordt het een feestje bij jou thuis!

Dark Winter Tonic

Dark Winter Tonic foto
Dark Winter Tonic
Deze winterse variant op de gin tonic maak je met gin, tonic, blueberry likeur én donkere vermouth. De donkere vermouth geeft een licht stroperige smaak aan je gin tonic. Garneren met blauwe bessen en bramen.

Bekijk het volledige recept van de Dark Winter Tonic.

Sparkling Winter

Sparkling Winter foto
Sparkling Winter

Deze mooie donkere cava fles van Freixenet past uitstekend bij de winter. Wij hebben er een lichtzoete Sparkling Winter cocktail gemaakt. Hiervoor begin je met een half deel Elderflower likeur, daarna schenk je de cava. Tot slot een druppeltje frambozen likeur en garneren met een mooi framboosje. Eventueel kun je nog een steranijs toevoegen in het glas voor wat winters contrast in je glas.

Bekijk het volledige recept van de Sparkling Winter.

Blushing Gin Sour

Blushing Gin Sour foto
Blushing Gin Sour
In de winter vind ik het lekker om sour cocktails te drinken. Dit is een Blushing Gin Sour met gin, strawberry likeur en garnering met aalbesjes. Laat je niet verrassen door de zachte uitstraling van deze cocktail. Want er zit een geheim ingrediënt in deze cocktail!

Bekijk het volledige recept van de Blushing Gin Sour.

Stoofpeertjes Martini

Stoofpeertjes Martini foto
Stoofpeertjes Martini
Whiskey, port, stoofpeertjes en steranijs, kaneel en zoethout. Als dat geen warme winterse smaken zijn voor een cocktail! Deze Stoofpeertjes Martini past qua smaak helemaal bij de winter.

Bekijk het volledige recept van de Stoofpeertjes Martini.

Winter Cosmo

Winter Cosmo foto
Winter Cosmo
Toen ik deze Winter Cosmo bedacht, had het net licht gesneeuwd. Het mooie witte landschap in Nederland inspireerde me om deze winter cocktail te maken. Deze winterse cosmopolitan is een variant op de klassieke Cosmopolitan. In plaats van triple sec gebruik je Elderflower likeur. Garneren met besneeuwde cranberries.

Bekijk het volledige recept van de Winter Cosmo.

Espresso Martini

Espresso Martini foto
Espresso Martini
Tussen deze winter cocktails mag de mooie, donkere klassieker natuurlijk zeker niet ontbreken. Deze Espresso Martini maak je met espresso, vodka en creme de café. Stijlvol garneren met koffieboontjes voor de barista beleving 😉

Bekijk het volledige recept van de Espresso Martini.

Cocktailglazen

Met deze set glazen kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al heel goed te doen om deze cocktails zelf te maken en met deze spullen is het al helemaal niet moeilijk meer 🙂

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate