De Jong verovert de bal op eigen helft en speelt door op Sneijder. Sneijder ziet Van Persie diep gaan en speelt meteen door op Van Persie. Van Persie neemt knap op de borst aan en kapt zijn man uit. Van Persie door op Robben. Robben alleen op de keeper.

Komt dat shot ….!

Wat is het WK in Brazilië spannend. Eén van de mooiste commentators vind ik Jack van Gelder. Zeker als je hem op de radio hoort. De titel van deze blog draag ik daarom op aan Jack van Gelder.

Oranje shots
Oranje shots

Ons eigen shot

Zondag spelen we tegen Mexico. Nu kennen we Mexico allemaal om zijn margaritas en tequila shots. Leuk, maar die gaan we natuurlijk niet drinken als we tegen Mexico spelen. En daarom maakten we ons eigen oranje shot.

Oranje shot voor de wedstrijd

Als je gasten krijgt dan is het leuk om de wedstrijd te beginnen met een oranje shot. Dit is een hele simpel shotje die je zo gemaakt hebt. Gebruik een shaker beker met 5 ijsklontjes. Begin met het sap van een halve sinaasappel. Voeg met een barmaatje 2 delen oranje likeur (bijvoorbeeld Bols, Sourz of oranjebitter) in de shaker. Voeg daarna ook 2 delen yoghurt likeur toe. Even krachtig shaken en gelijkmatig uitschenken in shotglaasjes.

(recept voor 4 personen, 1 barmaatje = 30 ml)

En nu maar hopen dat we winnen van die Mexicanen!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate