O Van Gaalinho Deze WK blog hadden we eigenlijk bedacht voor als we de finale zouden halen of misschien zelfs zouden winnen. Nu we de halve finale verloren hebben van de Argentijnen gaat dat niet meer gebeuren. Maar de prestatie van Van Gaal en zijn jongens vinden we er niet minder op. Want wat een prestatie heeft Van Gaal neergezet met deze groep in Brazilië en het scheelde een haartje of we hadden zondag gewoon in de finale gestaan en misschien zelfs wel die beker omhoog gehouden!

Deze speciale caipirinha dragen we daarom op aan Louis van Gaal en noemen we “O Van Gaalinho”.

Gerijpt door de tijd en fris

Gerijpt door de tijd en toch je elftal iedere keer fris en verrassend voor de dag laten komen tegen gerenommeerde ploegen als Spanje, Australië, Chili, Mexico, Costa Rica en Argentinië. Dat waren de succesingrediënten van Van Gaal dit WK en dat zijn ook de ingrediënten van deze caipirinha op basis van Ballantine’s Brasil. Whiskey met een vleugje Braziliaanse samba!

Special edition: Braziliaanse whiskey van Ballantine’s

De Ballantine’s Brasil geeft de cocktail een extra vleugje Braziliaans temperament. Leuk is dat deze “Braziliaanse” whiskey van Ballentine’s bereid is op basis van limoen schillen. En dus matcht deze whiskey goed bij de caipirinha.

Zo maak je een O Van Gaalinho

Gebruik een caipirinha glas. Begin met 2 barlepels rietsuiker en muddle dit met 6 citroenpartjes. Voeg hierna met een barmaatje 30 tot 50 ml speciale Ballantine’s Brasil toe. Voeg crushed ice toe en roer met je barlepel zodat alle smaken goed mengen en je een mooie caipirinha krijgt.

Louis bedankt

Ik hoop dat Van Gaal na het WK in alle rust onder het genot van deze cocktail kan terugkijken op zijn knappe WK prestatie met een Nederlands Elftal waar helemaal niemand iets van durfde te verwachten. Louis bedankt voor dit mooie WK en tot slot nog succes tegen Brazilië. Want Nederland – Brazilië is toch een finalewaardig affiche.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate