Het eerste weekend van juni was het meteen 30 graden+ in Eindhoven. Bloedje heet. En wat is er nu lekkerder dan op een bloedhete dag, ijskoude cocktails te drinken? Wij hebben altijd lekker veel vers fruit in huis, dus we hadden aardbeien en mango vers liggen. Deze heb ik in de ochtend gesneden en ingevroren. En daarna heb ik er in de middag lekkere frozen cocktails mee gemaakt. Een Strawberry Vodka Slush en een Mango Vodka Slush! Heerlijk met die warme temperatuur!

Natuurlijk vertel ik je graag hoe deze heerlijke cocktails zelf kunt maken!

Hoe maak je een Vodka Slush met vers fruit?

Deze frozen cocktail maak je met een blender en met vers fruit. Begin met in de ochtend het fruit te snijden en in de vriezer te doen. In de middag haal je dit eruit. Dit doe je in de blender. Daarnaast voeg je limoensap toe en naar smaak vodka. Ook afhankelijk van hoeveel je in totaal maakt natuurlijk. Gebruik een scheutje vodka maar niet te veel, dat kan de smaak verpesten. Voeg ook nog wat limoen toe (halve limoen). En afhankelijk van hoe zoet je fruit is kun je nog suikersiroop toevoegen. Zelf heb ik dat niet gedaan de mango en de aardbeien waren al zoet genoeg van zichzelf. Tot slot schenk je het uit in een mooi cocktailglas en nog even garneren met mooi vers stukje fruit.

Hoeveelheden per cocktailglas:
– 8 verse, ingevroren aardbeien (of ander fruit zoals mango of watermeloen)
– 15 – 25 ml vodka
– limoensap (van een halve limoen)
– suikersiroop (optioneel)

Ook lekker als Fruity Slush zonder vodka

Deze Slush cocktail kun je net zo makkelijk maken zonder alcohol. De Mango Slush hebben we gemaakt voor onze kinderen. Je voegt dan uiteraard geen vodka toe. Om het blenden te vergemakkelijken voeg je nog wel limoensap en een extra scheutje water toe. Anders blijft het een dikke ijspap.

Andere frozen cocktails

Op onze site hebben we nog veel andere frozen cocktails staan. Als je rum gebruikt met vers fruit is het een Frozen Daiquiri zoals de Strawberry Daiquiri Gebruik je liever tequila dan krijg je een Frozen Margarita.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate