Zussen
User Avatar
door Bart

Zussen is een grote cocktailbar in Utrecht met een sfeervol interieur. Het zit op de Korte Jansstraat in het centrum van Utrecht.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Zussen
Ons laatste bezoekje aan een cocktailbar is al weer even geleden. Dus toen we donderdagavond in Utrecht waren zijn we meteen even naar cocktailbar Zussen aan de Korte Jansstraat gegaan. Ik denk de grootste en populairste cocktailbar van Utrecht. Ik ben er al een paar keer geweest, maar dat was nog voor de tijd dat ik blogs plaatste van cocktailbars.

Sfeer

Zussen sfeer
Als je binnen komt bij Zussen valt direct de enorme ruimte en het sfeervolle interieur op. We waren er vrij vroeg in de avond, maar de lekkerste zitplaatsen (op de foto links) waren stuk voor stuk bezet. Achterin was ook alles bezet vanwege een privé feestje. Helemaal niet erg, we hebben ons gewoon aan de bar genesteld.

Cocktailbar

Zussen bar
Zussen is een echte cocktailbar. De cocktailbar is met zijn 9 meter lengte, mooie sfeerverlichting en enorme drankenverzameling indrukwekkend. Achter de bar stonden 2 bartenders heel de tijd verse cocktails te bereiden. En het meerendeel van de gasten drinkt cocktails. Waarbij opvalt dat veel dames mooie Strawberry Daiquiris drinken. Ook dat geeft het gevoel dat je in een echte cocktailbar bent 😉

Cocktails

Er staan 2 bartenders achter de bar en het is druk. Cocktails duren dus even, maar dat mag want er wordt veel aandacht aan besteed. De keuze op de cocktailkaart is zeer ruim. Er staan misschien wel 50 verschillende cocktails op. Op de kaart staan ook een paar mooie alcoholvrije cocktails. We bestellen uiteindelijk een Apple No-jito en een Sour van Drambuie.

PS: op de kaart zag ik ook een Batida de Maracuja. Die ga ik binnenkort zeker een keertje maken nu het nog lekker weer is! (recept staat inmiddels online, zie Batida de Maracuja)
Zussen cocktails

Zussen als cocktailbar

Zussen is mijn favoriete cocktailbar in Utrecht. Dus als ik volgende keer in Utrecht ben, kom ik graag weer terug.

  • Publiek: gezellige mix van jongeren, studenten en zakenmensen
  • Muziek: rustig, je kunt elkaar prima verstaan
  • Prijsniveau: cocktails vanaf 7 euro
  • Tip: als je met een groep gaat bestel dan een pitcher of een XXXL cocktail
  • Meer informatie: www.zussen.com

Lees ook onze andere reviews

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate