Hou je van creme brulee? Deze cocktail smaakt precies zo! Lees dus snel hoe je ook deze Creme Brulee Martini zelf kunt maken met de echte creme brulèe beleving!
Ingrediënten
- 30 ml Creme Brulee 43
- 20 ml Triple sec
- 10 ml Vanille vodka
- 30 ml Vloeibare slagroom
- Garnering: suiker
- Optioneel: sinaasappelzest
Benodigdheden
- Shaker
- Barmaatje
Bereidingswijze
- Shaken met ijs
Cocktailrecept Creme Brulee Martini
- Gebruik een shaker. Voeg met een barmaatje 30 ml Creme Brulee 43, 20 ml Vanilla vodka, 20 ml triple sec en 30 ml vloeibare slagroom toe
- Shake met ijs en schenk uit in je martiniglas
- Strooi wat fijne suiker over de cocktail uit
- Brand lichtjes aan met gasbrander voor de Creme Brulee beleving
- Cheers!
De echte Creme Brulee beleving krijg je door suiker te branden op je cocktail met een gasbrander.
Creme Brulee in een Martiniglas
Hou je van creme brulee? Deze cocktail smaakt precies zo! Lekker bijvoorbeeld na het eten. Deze culinaire Creme Brulee Martini maak je met Licor 43 Creme Brulee, Triple Sec, Vanilla Vodka en een scheutje vloeibare slagroom. Deze cocktail is het mooist als je hem opdient in een subtiel after dinner glas of een stijlvol Martiniglas.
De Triple Sec heb ik gebruikt voor het vleugje sinaasappel dat deze cocktail nodig heeft.
Sinaasappelzest als special effect
Heb je geen gasbrander in huis? Dan kun je de cocktail ook garneren met een randje van rietsuiker en een sinaasappelzest die je licht aanbrandt. Snijd de zest van de sinaasappel zonder vruchtvlees. Als je deze lichtjes knijpt tussen je vingers komen etherische oliën vrij die er voor zorgen dat er klein steekvlammetje komt als de je hem aansteekt.
Lekkere Licor 43 cocktails
Hou jij van Licor 43? Bekijk dan ook onze andere Licor 43 cocktails zoals de Creme Brulee Martini, Espresso Martini Chocolate 43, de Hot Apple Pie 43 en bijvoorbeeld de Sour Licor 43!
Licor 43 cocktails: Hot Apple Pie 43 I Creme Brulee Martini I Licor 43 Sour I Espresso Martini Chocolate 43