Pomegranate Royal foto
User Avatar
door Bart

Deze Pomegranate Royal is een variant op de beroemde Kir Royal. Je maakt deze mooie rode champagne cocktail met verse granaatappelpitjes en framboos en champagne. NB: eventueel kun je een klein laagje creme de cassis of chambord hieraan toevoegen. Maar "naturel" is het ook al een feestje voor het oog en voor je mond!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Pomegranate Royal foto
Pomegranate Royal

Deze Pomegranate Royal is een variant op de beroemde Kir Royal. Je maakt deze mooie rode champagne cocktail met verse granaatappelpitjes en framboos en champagne.

NB: eventueel kun je een klein laagje creme de cassis of chambord hieraan toevoegen. Maar “naturel” is het ook al een feestje voor het oog en voor je mond!

Wat heb je nodig voor een Pomegranate Royal?

Champagne
Granaatappel pitjes (2 theelepels)
Framboos (1)
Optioneel: creme de Cassis of chambord (half deel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Pomegranate Royal?

Deze cocktail maak je zonder shaker in een flute / champagneglas. Begin met granaatappelpitjes met een vorkje uit de granaatappel te schrapen. Hiervan gaat een laagje in je champagneglas tot รฉรฉn vierde van je cocktailglas. Dit is ongeveer 2 volle theelepels. Dit zorgt ervoor dat je dadelijk een mooie rode kleur krijgt in je cocktail. Voeg hier nog 1 framboosje aan toe. Schenk nu voorzichtig de champagne in je glas. Je ziet nu de pitjes en de framboos boven in je glas zweven. Tijd om te proosten op het nieuwe jaar!

Andere champagne cocktails

Zoals je de Pomegranate Royal of de Kir Royal maakt kun je ook andere champagne cocktails maken met een smaakje. Wat te denken van de Royal Mojito, de Pornstar Royal of de Royal Cocktailicious. Bekijk onze special met champagne cocktails.

Nieuw!

En bekijk zeker ook onze chique Lychee Rose Champagne of de Old Cuban met champagne, rum en bitters.

Deel je zelfgemaakte Pomegranate Royal via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van onze recepten en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest. Benieuwd!

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate