Lychee Rose Champagne foto
User Avatar
door Bart

Ieder jaar is het weer een nieuwe uitdaging. Waar ga ik dit jaar weer mee proosten op het nieuwe jaar. Gelukkig hebben we weer iets moois bedacht voor dit jaar. De mooie Lychee Rose Champagne.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Lychee Rose Champagne foto
Lychee Rose Champagne
Yes! Ik ben er uit wat we gaan drinken met oud en nieuw. Het wordt deze mooie Lychee Rose Champagne! En nou weet ik wat mensen zeggen over champagne en dat je die niet moet mixen, en ik kan je verzekeren: je champagne gaat er zeker niet minder op smaken!

Wat heb je nodig voor een Lychee Rose Champagne?

Champagne
Rose siroop (Monin) (0,5 deel)
Gin (0,5 deel)
Limoen (scheutje limoen)
Garnering: lychee met bevroren framboos en limoen rasp

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Lychee Rose Champagne?

Begin met de garnering. Snijd een verse lychee door midden. Hierin gaan bolletjes bevroren framboos en wat rasp van de limoen. Gebruik nu een mooi wijnglas of een copa glas. Vul dit ongeveer voor de helft. Schenk met een barmaatje een half deel gin in en een half deel rose siroop. Dit zorgt ervoor dat je champagne cocktail mooi roze gaat kleuren. Voeg nog een squeeze limoensap toe als tegenhanger van het zoete van de siroop. Hierna schenk je geleidelijk de champagne in en zorg dat het niet te veel gaat schuimen tot je glas mooi gevuld is. Tot slot de garnering. Het vuurwerk van deze cocktail. Deze leg je boven in je glas mooi ergens tussen de ijsblokjes. Een schitterende cocktail om mee te proosten op het nieuwe jaar!

NB: deze cocktail is ook lekker als “rose” gin tonic. Vervang dan de champagne door tonic en gebruik iets meer gin.

Champagne cocktails

Eerder maakte ik al verschillende champagne cocktails zoals de bekende Kir Royal en de Mojito Royal. En vorig jaar maakte ik de Goud en Nieuwjaarscocktail en de Elderflower Champagne Punch.

En waarmee proost jij met oud en nieuw?

Drink jij een originele champagne cocktail met oud en nieuw? Laat het me weten!

Deel je zelfgemaakte Lychee Rose Champagne via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate