Elderflower Champagne Punch
User Avatar
door Bart

Als je gasten krijgt met oud en nieuw is het belangrijk dat je voor het "champagne moment" natuurlijk ook lekkere drankjes hebt staan. Deze punch met Elderflower likeur en bubbels is daar ideaal voor. Je maakt hem als een Mojito Royal alleen dan gebruik je elderflower likeur in combinatie met champagne en ginger ale. Smaakt super!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Elderflower Champagne Punch
Elderflower Champagne Punch
Als je gasten krijgt met oud en nieuw is het belangrijk dat je voor het “champagne moment” natuurlijk ook lekkere drankjes hebt staan. Deze punch met Elderflower likeur en bubbels is daar ideaal voor. Je maakt hem als een Mojito Royal alleen dan gebruik je elderflower likeur in combinatie met champagne en ginger ale. Smaakt super!

PS: ook voor een nieuwjaarsborrel is deze punch natuurlijk een uitstekend idee. Maak hem dan niet te sterk, iedereen heeft dan al genoeg alcohol gehad waarschijnlijk ๐Ÿ˜‰

Tip: Mensen hebben vaak nog veel champagne over. Vraag of iedereen overgebleven champagne wil mee nemen.

Wat heb je nodig voor een Elderflower Champagne Punch?

(recept goed voor 4-6 personen)
Elderflower likeur (2,5 delen)
Champagne (1 fles)
Ginger ale (33 cl)
Limoenschijfjes
Muntblaadjes
Angostura bitters (4-5 druppeltjes)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Elderflower Champagne Punch

Deze punch maak je natuurlijk in een chique punch schaal. Begin met 1 limoen te persen. Voeg daarna met een barmaatje de elderflower likeur toe en daarna de ginger ale. Daarna voeg je de champagne toe (cava of prosecco is ook prima!). Daarna voeg je muntblaadje toe en dun gesneden limoenpartjes. Als laatste voeg je nog 4-5 druppels angostura bitters toe. Even roeren met een punchlepel en proeven. Daarna zet je kleine glaasjes klaar en schenk je met je punchlepel (een soeplepel mag ook) ieder glaasje voor de helft vol. Voeg zeker ook limoen en munt toe in ieder glas.

Nog meer champagne cocktails?

Vorig jaar maakten we een aantal heerlijke champagne cocktails. Zoals de Mojito Royal, de Kir Royal, de Pornstar Royal en de Cocktailicious Royal.

Champagne cocktails
Champagne cocktails

Deel je zelfgemaakte Elderflower Champagne Punch via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram. Benieuwd!

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate