Goud & Nieuw nieuwjaarscocktail
User Avatar
door Bart

Hou je van bling bling en glitters? Dan is deze Goud & Nieuw nieuwjaarscocktail op basis van Smirnoff Gold en champagne echt iets voor jou!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Goud & Nieuw nieuwjaarscocktail
Goud & Nieuw nieuwjaarscocktail
Dit jaar vieren we oud en nieuw gewoon in ons koude kikkerlandje. Toch willen we een gouden randje geven aan dit mooie jaar. We maakten een gouden cocktail op basis van Smirnoff Gold. Een mooie vodka met zwevende goudvlokken erin die het ook erg mooi zijn in je cocktail. We maakten er een Goud & Oud nieuwjaarscocktail mee die we garneerden met een gouden randje van Caribbean Gold rietsuiker.

Wat heb je nodig voor de Goud & Nieuw nieuwjaarscocktail?

Smirnoff Vodka Gold (1 deel)*
Appelsap, niet troebel (1 deel)
Champagne (1 deel)
Limoensap (kwart limoen)
Caribbean Gold Rietsuiker (voor rimrandje op het glas)

1 deel = 30 ml

* verkrijgbaar bij de betere slijter.

Hoe maak je de Goud & Nieuw nieuwjaarscocktail?

Deze gouden cocktail maak je in een mooi martiniglas of een champagneglas. Begin met een rimrandje te maken. Maak de rand van je glas vochtig met een limoentje. Doop nu je glas in een klein bordje met de rietsuiker voor je rimrandje. In een shaker met ijs voeg je achtereenvolgens 1 deel Smirnoff Vodka Gold, 1 deel appelsap en het sap van een kwartje van een limoen. Even shaken en uitschenken in je glas. Hierna aftoppen met champagne. Even voorzichtig kort roeren met een rietje voor de smaak en je hebt een Goud & Nieuw nieuwjaarscocktail.

Meer champagne cocktails

Vorig jaar maakten we ook al een aantal cocktails met champagne. Zoals de Kir Royal, de Mojito Royal en de Pornstar Royal. Bekijk onze blog met champagne cocktails. Vind je het leuk om een punch te maken voor je gasten maak dan de Elderflower Champagne Punch.

Deel je zelfgemaakte Goud & Nieuw nieuwjaarscocktail via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate