Bij ons staat de kerstboom al te shinen vanaf de dag dat Sinterklaas terug naar Spanje keerde en als ik de weerberichten moet geloven gaat het misschien wel sneeuwen morgen! Perfecte vooruitzichten voor kerst. 
En ook deze cocktails zijn al helemaal in de kerststemming. Uiteraard vertel ik je in deze blog hoe je deze cocktails maakt voor een extra feestelijke kerst!

Van links naar rechts: Kir Lychee Martini, Kir Royal, Kir Scroppino

Kir Lychee Martini

Lychee is natuurlijk een lekker en feestelijk ingrediënt voor de kerst. De Kir Lychee Martini is een chique cocktail die door de combinatie van Creme de Cassis en Lycheesap zoet proeft.Daarom heb ik het gecombineerd met vodka en limoensap. Begin bij deze cocktail met een voorgekoeld martiniglas. Hierin schenk je een klein laagje Creme de Cassis. Daarna giet je de vodka, lycheesap en de limoensap in een shaker met ijs. Even stevig shaken. Bij het uitschenken gebruik je de platte onderkant van een barlepel om het laagje te scheiden van de rest van de cocktail. Je gebruikt de platte kant van de lepel waar langs je heel voorzichtig de cocktail uit de shaker schenkt. Als dat goed gelukt is (en niet roeren!) dan garneer je met lychees zonder pit.

Recept:
De Kuyper Creme de Cassis (15 ml)
Lycheesap (30 ml)
Vodka (20 ml)
Limoensap (halve limoen)
Garnering: lychees aan een cocktailprikker

Bereidingswijze:
Shaken en layeren bij uitschenken

Kir Royal

Krijg je je tantes, je schoonmoeder of je oma op bezoek met kerst dan is de Kir Royal een klassieker waar je altijd mee scoort. Deze cocktail is bovendien makkelijk om te maken. Je begint met een laagje Creme de Cassis in een champagneglas. Vervolgens schenk je de champagne of prosecco gelijdelijk in het glas (niet te hard!). Even roeren met een barlepel dat het goed mengt. En garneren met rood fruit. Aalbesjes of frambozen.

Recept:
De Kuyper Creme de Cassis (20 ml)
Champagne of Prosecco (50 ml)
Garnering: rood fruit

Bereiding:
In het glas en roeren met barlepel

Kir Scroppino

Deze variant op de Scroppino hebben we gemaakt met bosvruchtenijs en Creme de Cassis. Het is een soort kruising tussen de Kir Royal en de Scroppino. Chique cocktail die het prima doet als dessert voor het kerstdiner. Begin met een bolletje bosvruchtenijs. Hierna schenk je geleidelijk de prosecco uit. En als laatste 10 ml creme de cassis die mooi in het glas zakt. Royaal garneren met bosvruchten.

Recept:
Bosvruchtenijs (1 bolletje)
Prosecco (45 ml)
De Kuyper Creme de Cassis (10 ml)
Garnering: bosvruchten

Bereiding:
In het glas

Nog meer kerstcocktails

Ieder jaar maken wij kerstcocktails. In deze blog vind je nog 10 feestelijke kerstcocktails terug. Zoals de Cranberry Mojito, de White Christmas Martini en de Kerst Punch.

Fijne feestdagen ????

Geniet van de feestdagen. En drink met mate.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate