De lente is aan, en de zomer in volle aantocht. Als dan ook de zon zich laat zien is het einde van iedere werkdag reden voor een feestje. En dat kan prima zonder alcohol laat Gordon’s zien. Mixologist en barman Andrei Talapansecu (ook wel bekend als Mr. Sipps) ging voor Gordon’s aan de slag en ontwikkelde 3 recepten voor zomerse signature cocktails. Alcoholvrij! En je kunt ze nog gemakkelijk zelf thuis maken. Maak je meteen indruk op je gasten!

Alcoholvrij alternatief voor gin liefhebbers

Gin is hot and happening. Toch kiezen steeds meer mensen bewust voor een alcoholvrij avondje. De nieuwe Gordon’s 0,0% is door zijn authentieke smaak van jeneverbes bijna niet van de originele Gordon’s London Dry Gin te onderscheiden. Een mooi alcoholvrij alternatief voor gin liefhebbers.

De nieuwe Gordon’s 0,0% is bijna niet van de originele Gordon’s London Dry Gin te onderscheiden

Cocktail 1: West Side Royal

Een feestelijk drankje met verfrissende smaken in een majestueuze champagnecoupe. Het schuimlaagje maakt het helemaal af. 

Hoe maak je de West Side Royal?

50 ml Gordon’s 0.0 %
25 ml citroensap
20 ml suikersiroop
6 blaadjes munt
5 druppels schuimmiddel (of 20 ml eiwit)
50 ml bruiswater met komkommer-muntsmaak (zoals SPA Touch Mint)
Limoenschilletjes of schijfje komkommer

Bereiding:
Doe alle ingrediënten, op de frisdrank na, in een cocktailshaker. Voeg ijsblokjes toe en shake 10 tot 15 seconden. Schenk uit door een zeefje in een coupe of martiniglas. Top af met bruiswater met munt of komkommer smaak en serveer met een limoenschilletje of schijfje komkommer.

Cocktail 2: Blueberry Collins

Deze intens paarsblauwe Collins heeft verrassend zachte noten van perzik en jasmijn en is gemakkelijk te bereiden voor een grote groep. Serveer in hoge glazen met een takje munt voor een mooi kleurcontrast.

Hoe maak je de Blueberry Collins?

50 ml Gordon’s 0.0 %
15 ml bosbes en jasmijnsiroop
25 ml limoensap
80 ml London Essence perzik- en jasmijnfrisdrank
Takje munt 

Bereiding:
Mix alle ingrediënten, op de munt en de helft van de frisdrank na. Voeg ijsblokjes toe, giet er het laatste deel frisdrank overheen en serveer met een takje munt.

Je kunt je eigen signature aan een cocktail geven door zelf je siroop te maken. Dit is makkelijker dan je misschien denkt. Gebruik water en suiker (verhouding 1:1) en voeg hier de verse ingrediënten voor de smaak van de siroop aan toe. Kook dit op zacht vuur tot je water consistent dikker wordt. Laat het niet koken. Giet het daarna in een hip flesje en bewaar op kamertemperatuur en je hebt je eigen siroop voor cocktails!

Cocktail 3: Blush 75

Bitterzoet en blozend als de zonsondergang. Serveer in je hoogste flûte met een takje rode bessen voor extra cachet. Het oog wil ook wat!

Hoe maak je de Blush 75?

40 ml Gordon’s 0,0%
20 ml cranberrysap
20 ml Osmanthus thee en kokoswater siroop
80 ml sprankelende rosé

Bereiding:
Voeg alle ingrediënten met een barmaatje in een shaker met ijs. Schud 10-15 seconden. Zeef en schenk uit in een hoog champagneglas. Giet de alcoholvrije rosé eroverheen en serveer met takje rode bessen.

Gordon’s 0,0% is verkrijgbaar in een fles van 70 cl voor een adviesprijs van € 14,99 en is te vinden bij Gall & Gall.

Over Gordon’s

Een aloude Britse favoriet: Gordon’s gin werd 250 jaar geleden gelanceerd toen Alexander Gordon een kleine distilleerderij in Londen opende en aan de slag ging met het creëren van het recept voor een briljant smakende gin van hoge kwaliteit. De kenmerkende jeneverbes-smaak is sindsdien bepalend geworden voor de smaak van de klassieke G&T. Vandaag de dag is Gordon’s gin ‘s werelds bestverkochte internationale gin en heeft het sinds 1925 vier Royal Warrants gekregen. Kwaliteit staat centraal in het merk. Gordon’s betrekt zijn planten daar waar de natuur ze het best maakt; hun jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout komen van over de hele wereld en ondergaan het meest nauwgezette selectieproces.

Dit is een advertorial in samenwerking met Gordon's Gin
Deze cocktail is 100% alcoholvrij