Toen Caroline en ik onze site begonnen was de insteek dat er alleen cocktails op zouden komen die we zelf lekker vinden. Hier hebben we heel lang aan vast gehouden. Tot we het ook belangrijk vonden om cocktails die ons in eerste instantie niet zo lekker leken toch ook te gaan maken. Niet om meer bezoekers te krijgen op onze website, maar vooral om ons smaakpalet te verbreden. Beetje wat een boer niet kent, dat drinkt ie niet. En zo hebben we dus populaire cocktails als de Old Fashioned, de Negroni (foto), de Manhattan (Jungle Bird staat nog hoog op de to do list) lange tijd niet gemaakt. Vooral cocktails met Campari zag ik (Bart) tegen op. Maar goed. Een beetje raar is het misschien wel als je al zoveel cocktails hebt gemaakt. Cocktails als de Old Fashioned en de Negroni zijn echt klassiekers immers en hebben jarenlang gewoon niet op onze site gestaan. En in een restaurant eet je niet alleen wat je al kent, maar wil je ook geïnspireerd worden door nieuwe smaken en nieuwe combinaties. En hetzelfde geldt als je naar een cocktailbar gaat natuurlijk.

In deze blog mijn confessions over 3 cocktails.

Cocktail Confession 1: Old Fashioned

De Old Fashioned is een klassieke whiskey cocktail die het goed doet bij whiskey liefhebbers. Nu ben ik geen enorme whiskeyfan. Een whiskey sour vind ik lekker en een Mule met Bulleit whiskey zeg ik ook geen nee tegen.

Ben je geen hardcore whiskey fan dan is de Old Fashioned waarschijnlijk niet je meest favoriete whiskey cocktail. Zoek je een alternatief, maak hem dan bijvoorbeeld met maple syrup om hem wat zoeter te maken.

Old fashioned cocktail
Old Fashioned

Cocktail Confession 2: Negroni

De Negroni is ook een echte klassieker onder de aperitieven. Alleen is de combinatie van campari, dry gin en rode vermouth is niet voor iedereen weggelegd. Al had ik hem meer bitter verwacht toen ik hem voor het eerst proefde. De rode vermouth zorgt dat de Negroni in balans blijft qua zoet-bitter gehalte.

Vind je de Negroni te bitter? Pas dan de verhoudingen wat aan, bijvoorbeeld: 40 ml rode vermouth, 20 ml gin en 20 ml campari. Een andere optie is de Negroni Sbagliato. Hier vervang je de gin door bruisende spumante.

Negroni

Cocktail Confession 3: Manhattan

De Manhattan vind ik een soort kruising tussen de Old Fashioned en de Negroni. Je maakt deze cocktail namelijk met whiskey en rode vermouth. Niet mijn ding. Echt niet. Ook geen idee wat ik ermee zou moeten om er meer mijn ding van te maken.

Er zijn cocktailrecepten dat de Manhattan gemaakt wordt met rum in plaats van whiskey, maar ik ben bang dat die ook niet voor mij weggelegd zijn…

Manhattan

Tell me: wat is jouw Cocktail Confession?

En zo heeft iedere homebartender natuurlijk zijn eigen Cocktail Confessions. Welke bekende cocktail heb jij nog nooit geprobeerd? Whiskey Sour? Espresso Martini? Strawberry Daiquiri? Of misschien wel een Bloody Mary omdat je niet van tomatensap houdt? Of de Gin Tonic omdat je niks hebt met gin en tonic? Heel benieuwd en vertel me zeker je verhaal erachter!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate