De Mojito is zo veelzijdig dat we hier weer een lekkere variant kunnen tonen. De Mojito Razz. Net zo fris, maar met een andere smaak. Een frisse mojito met verse frambozen en Chambord likeur. Chambord likeur is een mooie Franse frambozen likeur. De presentatie in jar met framboosjes maakt deze Mojito variant helemaal af!
De Mojito is zo veelzijdig dat we hier weer een lekkere variant kunnen tonen. De Mojito Razz. Net zo fris, maar met een andere smaak. Een frisse mojito met verse frambozen en Chambord likeur. Chambord likeur is een mooie Franse frambozen likeur. De presentatie in jar met framboosjes maakt deze Mojito variant helemaal af!
Wat heb je nodig voor de Mojito Razz?
Rum (30 ml)
Chambord (15 ml)
Bruiswater (30 ml)
Sap van een halve limoen
Garnering: munt + frambozen
NB: geen chambord likeur? Dan kun je ook een siroop gebruiken of Bacardi Razz in plaats van gewone rum.
Hoe maak je de Mojito Razz?
Deze Mojito Razz heb ik gemaakt in een jar glas. Begin met een halve limoen uit te persen. Eventueel kun je ook wat muntblaadjes erin doen. Voeg geen suiker of suikersiroop toe. Het wordt dadelijk met de Chambord likeur al zoet genoeg. Hierna voeg je met een barmaatje 1 deel rum toe. Vul nu het jar glas met ijs. Aftoppen met bruiswater (geen spa rood, maar spa marie henriette). Tot slot voeg je Chambord likeur toe tot de cocktail mooi van kleur is. Even goed roeren met een barlepel, proeven en als de smaak perfect is dan kun je garneren. Garneer royaal met verse framboosjes en mooi munttakje en je Mojito Razz is helemaal af!
Andere mojito varianten
De mojito leent zich perfect om mee te variëren. Lekkere varianten zijn de Mojito Strawberry, de Mojito Cassis of de Mojito Royal.