Deze mooie donkere cava fles van Freixenet past uitstekend bij de winter. Wij hebben er een lichtzoete Sparkling Winter cocktail gemaakt. Hiervoor begin je met een half deel Elderflower likeur, daarna schenk je de cava. Tot slot een druppeltje frambozen likeur en garneren met een mooi framboosje.
Deze mooie donkere cava fles van Freixenet past uitstekend bij de winter. Wij hebben er een lichtzoete Sparkling Winter cocktail gemaakt. Hiervoor begin je met een half deel Elderflower likeur, daarna schenk je de cava. Tot slot een druppeltje frambozen likeur en garneren met een mooi framboosje.
Wat heb je nodig voor een Sparkling Winter?
Freixenet cava
Elderflower siroop (0,5 deel)
Frambozen likeur (1 a 2 druppels)
Garnering: framboos en/of steranijs
1 deel = 30 ml
Hoe maak je een Sparkling Winter?
Gebruik een flute / champagneglas. Begin met de elderflower likeur, een half deel. Daarna schenk je de cava uit in je glas. Voor de kleur voeg je één of twee druppel(s) frambozen likeur toe (grenadine mag ook). Garneren met een mooi framboosje. Eventueel kun je nog een steranijs toevoegen in het glas voor wat winters contrast in je glas.
Andere winter cocktails
Bekijk ook onze blog met winter cocktails zoals de Dark Winter Tonic, de Espresso Martini en de Stoofpeertjes Martini.
Deel je zelfgemaakte Sparkling Winter via social media
Heb je deze cocktail gemaakt op basis van onze recepten en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest. Benieuwd!