De Frangiretto Sour is vanwege zijn notensmaak een lekkere cocktail in de herfst of in de winter. Maak hem thuis zelf met ons cocktail recept
De Frangiretto Sour is een wintercocktail. De combinatie van hazelnoot en amandel geeft deze cocktail een echte volle notensmaak. Zou zeker niet misstaan bij de filmcocktails als de “Nutty Professor”
Wat heb je nodig voor de Frangiretto Sour?
Amaretto (0,5 deel)
Frangelico (0,5 deel)
Citroen (sap van halve citroen)
Suikersiroop (1 barlepel)
Eiwit
1 deel = 30 ml
Hoe maak je de Frangiretto Sour?
Start met een Tumbler glas gevuld met crushed ice. Omdat je deze sour maakt met eiwit gebruik je een shaker met ijs. Begin met het scheiden van het eiwit. Voeg de helft van het eiwit toe in je shaker. Daarna voeg je iets meer dan 0,5 deel amaretto en dezelfde hoeveelheid frangelico toe. Pers ook een halve citroen uit in je shaker. Voeg als laatste ook naar smaak wat suikersiroop toe. Zelf gebruik ik maximaal een barlepel. Even shaken en uitschenken in je tumblerglas. Om de notensmaak te benadrukken garneren met een amandel of hazelnoot. Maar een kersje mag ook altijd hoor!
Wintercocktails
Bekijk ook onze andere wintercocktails. Zoals de Hazel’s Dream of de Pecan Caramel Martini.
Deel je zelfgemaakte Frangiretto Sour via social media
Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.