De Hemingway Daiquiri is een twist op de klassieke Daiquiri met rum en limoen. Deze maak je met rum, grapefruit en kersenlikeur.
Ingrediënten
- Gold rum 45-60 ml
- Limoensap Sap van halve limoen (20 ml)
- Grapefruit Sap van 1/4 grapefruit (20 ml
- Maraschino likeur 10 ml
- Optioneel: kokoswater 10 ml
Benodigdheden
- Shaker
- Barmaatje
- Citrusperser
Bereidingswijze
- Shake met ijs
Cocktailrecept Hemingway Daiquiri
- Begin met een gekoeld martiniglas
- Gebruik een shaker met ijs
- Voeg met een barmaatje 45 ml rum en 10 ml Maraschino likeur toe
- Met een citrusperser voeg je sap toe van een halve limoen en een kwart grapefruit. Optioneel voeg je 10 ml kokoswater toe
- Krachtig shaken tot je een frostlaagje aan de buitenkant van je shaker krijgt
- Doublestrainen bij het uitschenken in een mooi martiniglas zonder het ijs
- Opdienen met een garnering van grapefruit
Een lekkere Daiquiri is de perfecte combinatie tussen het zure van de limoen, zoet van de suiker en de rum.
Hemingway zijn Daiquiri
Veel klassieker dan de Hemingway Daiquiri wordt de Daiquiri niet. Hemingway stond er als Amerikaanse schrijver om bekend dat hij graag cocktails dronk in Cuba waaronder de Daiquiri en de Mojito. De officiële Hemingway Daiquiri is een variant op de klassieke Daiquiri die je maakt met grapefruitsap en Maraschino kersenlikeur. Vergeleken met de klassieke Daiquiri smaakt deze Daiquiri wat zachter door de toevoeging van kersenlikeur en het gebruik van grapefruit.
My Daiquiri in El Floridita and my Mojito in La Bodeguita
Ernest Hemingway
Merser Rum
Voor deze Daiquiri heb ik Merser rum gebruikt. Een blended rum van verschillende gerijpte Carribische rums uit Panama, Dominicaanse Republiek, Jamaica en Barbados, die bij elkaar gebracht zijn door Mersers (koopmannen) en gedistilleerd zijn in Londen. De smaak van de rum is zacht, lichtzoet met tropische smaken en vanille.
Over Daiquiri
Van origine komt Daiquiri – uitspraak Dek-ke-ri – uit het Cubaanse dorpje Daiquiri. Daar was een Amerikaanse expat die zonder whiskey / gin kwam te zitten. Voor zijn gasten maakte hij een aperitief-achtig drankje op basis van lokaal gestookte rum. Het was een hit en de Daiquiri was geboren! Het originele recept werd overigens gemaakt met bruine suiker en geschaafd ijs in een champagne flute.