Heerlijke variant op de Scroppino met mango en passievrucht. Lekker feestelijk
Ingrediënten
- Vodka 20 ml
- Prosecco 40 ml
- Mango sorbet ijs 2 bolletjes
- Passievruchtsap * 15 ml
Benodigdheden
- Barmaatje
- Blender
Bereidingswijze
- Blenden of roeren / kloppen met barlepel
Cocktailrecept Passion Scroppino
- Gebruik voor deze cocktail een blender (heb je niet dan kun je ook met een barlepel stirren in je glas tot je een vloeibaar geheel hebt)
- Voeg 2 bolletjes mango (per glas) toe in de blender. Hierdoor krijgt de cocktail haar herkenbare volle structuur en zachte smaak.
- Voeg 20 ml vodka en 40 ml prosecco toe in de blender. Niet te veel prosecco want bij te veel prosecco verdwijnt de volle structuur van het ijs en gaat de prosecco overheersen. Voeg ook nog 15 ml passievruchtsap toe.
- Blenden tot je een mooi vloeibaar geheel krijgt.
- Voor het uitschenken even proeven met een rietje of de smaak en structuur van je cocktail goed is. Als het goed is heb je een wat vollere structuur van de mango ijs en een licht bruisje van de prosecco. De vodka geeft wat body aan je cocktail.
- Je schenkt de cocktail uit in gekoelde champagne- of martiniglazen. Omdat het lichtbruisend is een champagneglas mijn favoriet maar je ziet de Scroppino ook vaak in een martiniglas.
- Als garnering maak je een elegante citroenkrul. Te veel gedoe? Garneer dan met een citroenschijfje of met framboosje of aalbesjes.
Tip: garneer met passievrucht en fris blaadje munt
Scroppino variant met passievrucht en mango
De Scroppino kennen we natuurlijk allemaal vanwege de hemelse combinatie van citroen sorbet ijs, vodka en prosseco. Maar je kunt er ook heerlijk mee variëren. Met aardbeien. Of bijvoorbeeld met passievrucht. In plaats van citroen ijs gebruikten we mango ijs en passievruchtsap in combinatie met vodka en prosecco. En het was een geslaagd experiment. Minder zuur en wat zoeter. Aanrader dus om eens mee te variëren.
Wil je ook thuis kunnen proosten met dit mooie Brillant champagneglas?
Bestel via onze cocktailshop
Andere varianten op de Scroppino
Op de Scroppino kun je prima variëren. Met aardbeien. Frambozen. Combinatie van mango / passievrucht. Maar denk bijvoorbeeld ook aan appel als je appel sorbetijs kunt vinden althans. Lekker zuur-fris!
Tip voor je Scroppino
Officieel maak je de scroppino met sorbet citroen ijs. Persoonlijk vind ik het (nog) lekkerder in combinatie met yoghurt ijs (te koop bij AH) in combinatie met verse citroensap, dit geeft een fijne, luchtige structuur.