Amaretto vs Di Saronno

Dus, Amaretto vs Disaronno. Veel mensen denken bij Amaretto aan Disaronno. Wat ook niet zo gek is, ze doen er hard hun best voor om ook zo genoemd te worden. Maarrrr… Disaronno is officieel geen Amaretto. De likeur Disaronno bestaat uit amandelen en perziken, terwijl amaretto alleen uit alleen maar amandelen hoort te bestaan.

Een goed voorbeeld van traditionele Amaretto is Gozio Amaretto.

Amaretto Sour

Desalniettemin is een Amaretto Sour met Disaronno wel een heerlijke cocktail. Daar bestaat bij mij geen twijfel over. Al moet we die volgens puristen dus een Disaronno Sour noemen. Hieronder hebben wij een Amaretto Sour gemaakt met Amaretto van DeKuyper.
Amaretto Sour foto

Wikipedia: De naam amaretto is afgeleid van het Italiaanse woord amaro, dat ‘bitter’ betekent. De likeur dankt zijn naam aan zijn bittere smaaktinten. We kunnen het dus vertalen met ‘een beetje bitter’. Het is dus niet te verwarren met het eveneens Italiaanse digestief Amaro, dat op basis van kruiden gemaakt wordt.

Overigens zijn met beide dranken overheerlijke cocktails te maken. Bekijk zeker even onze amaretto cocktails om goede ideeën op te doen.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

populairste cocktails