Amaretto Sour
User Avatar
door Bart

Amaretto is een Italiaanse likeur op basis van amandelen die erg populair is als drankje na het eten. Met de likeur kun je ook lekkere cocktails maken. Inmiddels hebben we 6 mooie amaretto cocktails die ik graag met je deel in deze blog.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Populaire amaretto cocktails

Amaretto is een Italiaanse likeur op basis van amandelen die erg populair is als drankje na het eten. Met de likeur kun je ook lekkere cocktails maken. Inmiddels hebben we een aantal mooie amaretto cocktails die ik graag met je deel in deze blog.

Amaretto Sour

Amaretto Sour
Amaretto Sour

Mijn favoriete amaretto cocktail is de Amaretto Sour. De cocktail heeft weinig ingrediënten, maar daardoor komt de smaak van de amaretto in combinatie met de citroen krachtig tot zijn recht. Shake deze cocktail met wat eiwit, dat geeft de sour een mooie kraag en zachte smaak!

Bekijk het volledige recept van de Amaretto Sour

Tiramisu Martini

Tiramisu Martini
Tiramisu Martini

Tiramisu is één van de bekendste Italiaans dessert op basis van mascarpone, amaretto en chocolade. In combinatie met een scheutje melk blend je er een heerlijke drinkbare amaretto cocktail van! Opdienen met lange vingers.

Bekijk het volledige recept van de Tiramisu Martini

Godfather

Godfather
Godfather

De Godfather is een stoere combinatie van Italiaanse amaretto met Amerikaanse whisky die stamt uit de tijden van de eerste Italiaanse maffiafamilies in de VS. Ook lekker als sour, maar de echte Godfather drinkt hem on the rocks!

Bekijk het volledige recept van de Godfather

Alabama Slammer

Alabama Slammer
Alabama Slammer

De Alabama Slammer is een cocktail uit het Zuiden van de Verenigde staten waarin Southern Comfort gecombineerd wordt met amaretto, sinaasappelsap en gin. De amaretto is heel herkenbaar in de cocktail.

Bekijk het volledige recept van de Alabama Slammer.

Valentino

Valentino
Valentino

De rode Valentino is de Italiaanse romanticus onder deze amaretto cocktails. Je maakt deze mooie cocktail met amaretto, verse frambozen en ananassap. Opdienen met rozenblaadjes en een ware romanticus begeleidt deze cocktail met een balkonserenade.

Bekijk het volledige recept van de Valentino

Amaretto Mojito

Amaretto Mojito
Amaretto Mojito
Als je weet hoe je een mojito maakt, heb je deze Amaretto Mojito ook zo gemaakt. De cocktail krijgt een chique uitstraling als je een wijnglas gevuld met crushed ice gebruikt.

Bekijk het volledige recept van de Amaretto Mojito cocktailrecept

Italian Stallion

Italian Stallion
Italian Stallion

De Italian Stallion is een Italiaanse krachtpatser die is geïnspireerd op Silverster Stallone. Je maakt hem in een longdrinkglas als een Long Island Ice Tea, maar dan met amaretto, Amerikaanse whisky, citroensap en cola. Garneren met een cocktailkersje.

Bekijk het volledige recept van de Italian Stallion

Amaretto Espresso Martini

Amaretto Espresso Martini
Amaretto Espresso Martini
Na een lekker etentje is het lekker om amaretto te drinken bij de koffie. Maar je kunt de twee ook prima combineren in een Amaretto Espresso Martini. Lekkere after dinner cocktail die je maakt als een Espresso Martini. In plaats van vodka voeg je amaretto toe bij de kahlua en de espresso. Opdienen met lekkere amarettini koekjes.

Bekijk het volledige recept van de Amaretto Espresso Martini

Disaronno is geen amaretto

Veel mensen denken bij Amaretto aan Disaronno. Wat ook niet zo gek is, ze doen er hard hun best voor om ook zo genoemd te worden. Maarrrr… Disaronno is officieel geen Amaretto. De likeur Disaronno bestaat uit amandelen en perziken, terwijl amaretto alleen uit alleen maar amandelen hoort te bestaan.
Om die reden heeft Disaronno ook geen amaretto meer in de naam.

Deel je zelfgemaakte amaretto cocktail via social media

Heb je één van deze amaretto cocktails gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate