Amaretto Mojito
User Avatar
door Bart

De mojito leent zich om lekker mee te variëren. Wat dacht je van een Amaretto Mojito? Je maakt hem als een Mojito met .... amaretto. Bekijk het recept!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Amaretto Mojito
Amaretto Mojito
Ik heb al zoveel mojito varianten gemaakt, en toch gaat het niet vervelen. Dit keer de mojito met amaretto. Ik heb deze getest met limoen en met sinaasappel, maar de limoen versie was het lekkerst. De cocktail krijgt een chique uitstraling als je een wijnglas gevuld met crushed ice gebruikt. Lekker voor in het voorjaar!

Wat heb je nodig voor de Amaretto Mojito?

Amaretto of Disaronno (1 deel)
Bruiswater (1,5 deel)
Limoen (sap van halve limoen)
Munt (2 takjes munt)
Crushed ice

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Amaretto Mojito?

Gebruik een wijnglas die je gaat vullen met crushed ice. Voor je dit doet knijp je sap van een halve limoen uit. De partjes van de limoenen doe je ook in het glas. Vullen met crushed ice tot aan de rand van het glas. Als laatste voeg je nog 1 barmaatje amaretto toe. Even roeren met een barlepel en als finishing touch garneren met limoenpartje en 2 takjes munt.

Let op: sap van de limoen kun je met je vingers er makkelijk uit knijpen of met een citruspers. Gebruik in ieder geen muddler om de limoen te stampen bij deze cocktail. Anders blijft er weinig over van je cocktail in je wijnglas.

Andere amaretto cocktails

Benieuwd naar nog meer amaretto cocktails? Bekijk dan onze amaretto special.

De Amaretto Mojito zelf maken?

Met deze set kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al niet zo’n moeilijk drankje en nu helemaal niet meer :). Succes!

Deel je zelfgemaakte Amaretto Mojito via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate