
Aperol Spritz is het terrasdrankje van het moment. Je ziet ook steeds meer variaties. De Limoncello Spritz en de Elderflower Spritz (Hugo) kennen we al wel, maar je hebt ook nog de Campari Spritz en de Pornstar Spritz. Allebei niet mijn ding overigens.
Lees ook mijn eerdere blog over de Spritz trend met de recepturen van de verschillende Spritz variaties.
Wel he-le-maal mijn ding is deze Aperol Spritz waar je een Aperol Scroppino van maakt. Ik gebruikte er Italiaans ijs van cantaloupe bij, maar je kunt ook (bloed)sinaasappel ijs gebruiken.
Mijn recept van de zomerse Aperol Scroppino (voor 2 personen)
Mijn favoriete Italiaanse ijs is cantaloupe ijs. Laatst bestelde ik twee bolletjes om thuis de smaak te combineren met Aperol Spritz. Even blenden, met als resultaat de Aperol Scroppino.
- Begin met het maken van een Aperol Spritz. Pas de verhouding wat aan en gebruik 2 delen Aperol en 1 deel prosecco.
- Dit gaat in de blender (zonder ijs).
- Hier voeg je 2 bolletjes ambachtelijk cantaloupe (of bloedsinaasappel) ijs aan toe.
- Blenden maar totdat het 1 mooi geheel is.
- Uitschenken in mooie champageglaasjes
- Garneer met verse cantaloupe of sinaasappelpartje
Heel benieuwd wat je vindt dat deze zelfbedachte cocktailcreatie. Ik vond hem in ieder geval verrassend lekker! Echt een aanrader als je gasten krijgt en ze met iets bijzonders wilt verrassen.
Geniet ervan! Cheers