Apple Amaretto Sour
User Avatar
door Bart

De Apple Amaretto Sour is een cocktail die we voor deze keer gemaakt hebben met een heerlijke Portugese amandel likeur. Je moet deze cocktail wel als een sour maken, omdat je dan echt alle smaken eruit haalt. Zo combineert de zoetheid van de appelsap heerlijk met de frisheid van de citroen.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Apple Amaretto Sour
Apple Amaretto Sour
De Apple Amaretto Sour is een frisse cocktail die we gemaakt hebben met Almiendras de Portugal. Een heerlijke Portugese amandel likeur waar we nog wat van over hadden na onze vakantie in Portugal. Je moet deze cocktail wel als een sour maken, omdat je dan echt alle smaken eruit haalt. Zo combineert de zoetheid van de appelsap met de amandel likeur heerlijk met de frisheid van de citroen. En omdat de cocktail van zichzelf al zoet genoeg is, hoef je geen suiker toe te voegen aan deze sour. Lekker cocktail voor het voorjaar!

Wat heb je nodig voor een Apple Amaretto Sour?

Amaretto / Amandel likeur (1,5 deel)
Appelsap, troebel (2 delen)
Citroen (sap van een halve citroen)
Suikersiroop (naar smaak)
Granny appel (garnering)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Apple Amaretto Sour?

Voor deze cocktail gebruik je een tumbler glas. Begin door het glas te vullen met veel crushed ijs. Pers het sap van een halve citroen in een shaker met ijs. Doe hier met een barmaatje 1,5 deel amaretto, 2 delen appelsap (troebel) en suikersiroop (naar smaak). Shake dit en schenk dit in in het glas. Voor de garnering gebruik je bij deze cocktail appelschijfje(s) op de rand van het glas. Mooist vind ik een subtiel waaiertje in het glas.

NB: als je deze cocktail alcoholvrij wil drinken, gebruik dan in plaats van amaretto orgeat siroop (amandelsmaak).

Andere amaretto cocktails

Meer lekkere amaretto cocktails zoals de Amaretto Sour, de Amaretto Mojito en de Tiramisu Martini vind je in onze amaretto special.

Deel je zelfgemaakte Apple Amaretto Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate