Heb jij ook al zo een zin in de zomer? Iedere zonnige dag grijpen we hier met beide handen aan. De Caipirinha is een mooie zomerse cocktail. Hier kun je prima op variëren. Bijvoorbeeld met de Apricot Caipirinha, die je maakt met Apricot Brandy.
Heb jij ook al zo een zin in de zomer? Iedere zonnige dag grijpen we hier met beide handen aan. De Caipirinha is een mooie zomerse cocktail. Hier kun je prima op variëren. Bijvoorbeeld met de Apricot Caipirinha, die je maakt met Apricot Brandy.
Wat heb je nodig voor de Apricot Caipirinha?
Cachaca (1 deel)
Apricot Brandy (1 deel)
Limoen (sap van 6 partjes)
Rietsuiker (2 barlepels)
1 deel = 30 ml
Hoe maak je de Apricot Caipirinha?
De Caipirinha maak je in een stevig tumbler glas zodat je glas niet breekt bij het muddlen. Gebruik 6-8 limoentjes zodat je lekker veel limoensap hebt. Muddle dit met 2 barlepels rietsuiker. Hierna voeg je de Apricot Brandy (1 deel) en de Cachaca (Braziliaanse rum) toe. Voeg nu lekker veel crushed ice toe. Even roeren zodat alles goed mengt en de limoentjes mooi in je glas zweven. Nu nog de garnering. Ik heb lekker kleurrijk gegarneerd met framboos, braam en goudbes. Cheers!
Nog een cocktail met Apricot Brandy
Met Apricot Brandy kun je nog meer cocktails maken. Deze Apricot Brandy Sour is zeker ook een aanrader!
Wil je de Apricot Caipirinha ook zelf een keertje maken?
Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.
Deel je zelfgemaakte Apricot Caipirinha via social media
Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.