Deze Apricot Cantaloupe Martini is een heerlijke zomerse cocktail. Deze cocktail doet me, vanwege de Franse naam en ingrediënten op de een of andere manier sterk aan de bruisende boulevards van de Cote d'Azur in Zuid-Frankrijk denken. En aangezien ik daar deze zomer niet zo snel ga komen, is deze cocktail helemaal geen verkeerd alternatief.
Recept zowel als cocktail met alcohol als zonder alcohol. Voor ieder wat wils!
Wat heb je nodig voor de Apricot Cantaloupe Martini?
Basis: sinaasappelsap van 2 sinaasappels, 1/8 partje cantaloupe geblend
Optioneel: vodka (1 deel)
Optioneel: apricot brandy of triple sec (0,5 deel)
Garnering: Frans abrikoosje aan het glas of mooi stukje cantaloupe
1 deel = 30 ml
Hoe maak je de Apricot Cantaloupe Martini?
Begin met het fruit. Gebruik twee geperste sinaasappels en 1/8 partje van een cantaloupe. Dit doe je in de blender. Even blenden met half glas crushed ice. Als je alcohol wil toevoegen dan giet je het uit in een shaker met ijs. Hier voeg je met een barmaatje 1 deel vodka en een half deel apricot brandy (of triple sec) aan toe. Na het shaken uitschenken in een martini glas. Garnering bij voorkeur met subtiel Frans abrikoosje aan het glas.
* tip: gebruik een zeefje bij het uitschenken van de cocktail om de pulp van de cantaloupe meloen op te vangen.
Alcoholvrije cocktails
De alcoholvrije versie van deze cocktail had zeker niet misstaan in ons e-book met alcoholvrije cocktails. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken op alcoholvrij gebied? Check dan onze blog over mijn e-book met 30 alcoholvrije cocktails.
Deel je zelfgemaakte Apricot Cantaloupe Martini via social media
Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram, Facebook, Twitter, of Pinterest.