Apricot Cantaloupe Martini foto
User Avatar
door Bart

Deze Apricot Cantaloupe Martini is een heerlijke zomerse cocktail. Deze cocktail doet me, vanwege de Franse naam en ingrediënten op de een of andere manier sterk aan de bruisende boulevards van de Cote d'Azur in Zuid-Frankrijk denken. En aangezien ik daar deze zomer niet zo snel ga komen, is deze cocktail helemaal geen verkeerd alternatief.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Apricot Cantaloupe Martini foto
Apricot Cantaloupe Martini
Laatst kreeg ik de vraag wat Bart nou eigenlijk vindt van al die alcoholvrije cocktails. Waarop ik zei: “Nou die vindt het niet zo een probleem hoor. Hij doet er gewoon een scheutje vodka, rum of een andere drank of likeur bij.” Voor de gezelligheid vindt hij het leuk om als hij een cocktail maakt deze voor mij alcoholvrij te maken en dit gebruikt hij dan als basis om drank aan toe te voegen voor zijn cocktail. Zoals bij deze Apricot Cantaloupe Martini. Een heerlijke zomerse cocktail die me, vanwege de Franse naam en ingrediënten, op de een of andere manier sterk aan de bruisende boulevards van de Cote d’Azur in Zuid-Frankrijk doet denken. En aangezien ik daar deze zomer niet zo snel ga komen, is deze cocktail helemaal geen verkeerd alternatief.

Recept zowel als cocktail met alcohol als zonder alcohol. Voor ieder wat wils!

Wat heb je nodig voor de Apricot Cantaloupe Martini?

Basis: sinaasappelsap van 2 sinaasappels, 1/8 partje cantaloupe geblend
Optioneel: vodka (1 deel)
Optioneel: apricot brandy of triple sec (0,5 deel)
Garnering: Frans abrikoosje aan het glas of mooi stukje cantaloupe

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Apricot Cantaloupe Martini?

Begin met het fruit. Gebruik twee geperste sinaasappels en 1/8 partje van een cantaloupe. Dit doe je in de blender. Even blenden met half glas crushed ice. Als je alcohol wil toevoegen dan giet je het uit in een shaker met ijs. Hier voeg je met een barmaatje 1 deel vodka en een half deel apricot brandy (of triple sec) aan toe. Na het shaken uitschenken in een martini glas. Garnering bij voorkeur met subtiel Frans abrikoosje aan het glas.

* tip: gebruik een zeefje bij het uitschenken van de cocktail om de pulp van de cantaloupe meloen op te vangen.

Alcoholvrije cocktails

De alcoholvrije versie van deze cocktail had zeker niet misstaan in ons e-book met alcoholvrije cocktails. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken op alcoholvrij gebied? Check dan onze blog over mijn e-book met 30 alcoholvrije cocktails.

Deel je zelfgemaakte Apricot Cantaloupe Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram, Facebook, Twitter, of Pinterest.

Cocktails met mate

Deze cocktail is 100% alcoholvrij