Autumn Breeze
User Avatar
door Bart

Deze Autumn Breeze is een frisse, kruidige, sangria-achtige herfstcocktail met behoorlijk wat ingrediënten en fruit die ik gemaakt heb in een mooie jar.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Autumn Breeze
Autumn Breeze

Met het warme weer in de herfst is het heerlijk om te gaan wandelen. Zeker nu we een kleintje erbij hebben. Toen we aan het wandelen waren liepen we langs een mooie boom met roodgekleurde blaadjes. Dit inspireerde me om een roodgekleurde Autumn Breeze te maken. Een kruidige, sangria-achtige herfstcocktail met behoorlijk wat ingrediënten en fruit die ik gemaakt heb in een mooie jar.

Wat heb je nodig voor een Autumn Breeze?

Vodka (1 deel)
Rabarcello (0,5 deel)
Triple sec (0,5 deel)
Dom Benedictine (0,5 deel)
Holy Soda (cranberry-appel)*
Vergeperste sap van limoen en sinaasappel
Garnering: cranberries, citroen, sinaasappel, appel

* in plaats hiervan kun je ook cranberry juice gebruiken in combinatie met spa appel.

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Autumn Breeze?

Deze cocktail maak je als een sangria. Daarom heb ik hem gemaakt in een jar glas. Begin met het glas voor de helft te vullen met ijs. Voeg daarna sap van een limoen toe en sap van een sinaasappel (kwart). Voeg daarna met een barmaatje 1 deel vodka toe, een half deel triple sec, een half deel rabarcello en ook weer een half deel dom benedictine om de cocktail kruidiger te maken. Die laatste twee dranken heeft natuurlijk niet iedereen zo maar in huis, maar ik had ze nog in huis. Hierna voeg je de Holy Soda cranberry-apple toe tot de rand van het glas. (als je dit niet kunt krijgen, dan is cranberry met spa appel ook prima) Daarna garneren met fruit zoals cranberries, sinaasappel, limoen en appel. Goed roeren met een barlepel en opdienen.

Andere herfstcocktails

Hoe je van de smaken van de herfst? In onze herfstcocktail blog staan verschillende herfstcocktails, zoals de Apple Pie Mojito, de Vodka Fall, Perfect Pear, Mandarine Sour en de Zuidwester.

Deel je zelfgemaakte Autumn Breeze via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate