Bananasplit shot
User Avatar
door Bart

De Banana Split oftewel Bananensplit is wereldberoemd. De originele smaken en uitstraling van de Bananasplit hebben we vertaald naar een Caribisch recept met donkere rum voor een shotje. Drink dit shotje in 1 keer uit een borrelglas en geniet van de combinatie van de volle smaken.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Bananasplit shot
Bananasplit shot

De Banana Split oftewel Bananensplit is wereldberoemd. De originele smaken en uitstraling van de Bananasplit hebben we vertaald naar een heerlijk recept voor een shotje. Drink dit shotje in 1 keer uit een borrelglas en geniet van de combinatie van de volle smaken.

We hebben deze topper met bananen op Caribische wijze gemaakt. Dus met donkere rum en rietsuiker. Misschien zelfs nog wel lekkerder dan “the real thing”!

Wat heb je nodig voor de Bananasplit? (voor 4 shots)

Donkere rum (2 delen)
1 banaan
1 sinaasappel
Rietsuiker (2 barlepels)
Slagroom
Chocoladesaus

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Bananasplit?

Begin met een half glas crushed ice in de blender. Voeg hier stukjes banaan aan toe, vers geperste sinaasappelsap, 2 barlepels rietsuiker en 2 delen donkere rum. Flink blenden tot het 1 mooi geheel is. Bij het uitschenken in het borrelglas tot ca 2/3 vol schenken. Want je hebt natuurlijk wel ruimte nodig voor de slagroom op de bananasplit! Een mooi toefje en daarna garneren met chocoladesaus als finishing touch en je hebt een Bananasplit!

Meer creatieve en originele shots

Bekijk nog meer shotjes op onze blog met zelfgemaakte shotjes zoals het Appeltaartje, B52, Mona Toetje, Pink Poison, de Hulk etc, etc.

Deel je zelfgemaakte Bananasplit via social media

Heb je dit shotje gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate